14 keer de beste gratis software van januari

Door: robbin-ooijevaar | 01 januari 2015 13:08

Review

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4

Tip 13: Wachtwoorden vinden

Geschikt voor: Windows Vista, 7, 8(.1)

Heb je een nieuwe computer? Dan moet je je op veel websites opnieuw aanmelden en heb je voor de installatie van programma's de serienummers nodig. Als je perfect geordend bent, dan heb je deze informatie paraat, maar voor de meeste mensen begint een zoektocht. Het tooltje recALL maakt dit eenvoudig. Het programma kent meer dan 150 programma's en haalt hieruit wachtwoordinformatie (bijvoorbeeld uit je browser) en licentie-informatie (serienummers). De gegevens zijn eenvoudig te exporteren naar bijvoorbeeld een txt-bestand (dat je weer kunt printen en offline bewaren).

RecALL is niet alleen handig, maar ook een beetje eng. Het programma toont aan hoe weinig bescherming een wachtwoord biedt op het moment dat een kwaadwillend persoon plaatsneemt achter je computer. Gezien de aard van het programma kan recALL een 'allergische' reactie veroorzaken bij je beveiligingssoftware.

Tip 13 RecALL ondersteunt meer dan 150 programma's en kan hieruit wachtwoorden naar boven toveren.

Tip 14: Hernoem via EXIF

Geschikt voor: Windows Vista, 7, 8(.1)

Het programma EXIF ReName helpt bij het op orde krijgen van bestandsnamen van foto's. Het programma kijkt in de EXIF-informatie van een fotobestand wanneer de afbeelding is gemaakt. Deze informatie wordt gebruikt om het fotobestand een nieuwe naam te geven. Dit is vooral handig als je fotobestanden hebt van meerdere camera's of smartphones. Je kunt de bestanden eenduidig laten hernoemen met de datum en 'timestamp' uit de EXIF-informatie. Let op: de homepage van de website is in het Zweeds, maar als je op EXIF ReName klikt, kun je vervolgens ook op de optie In English, please Klikken.

Tip 14 EXIF ReName geeft foto's een nieuwe naam op basis van de EXIF-gegevens in de fotobestanden.

1 Reactie(s) op: 14 keer de beste gratis software van januari

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 7 mei 2015 15:53 Anoniem
  Wel eens van "Fences" gehoord, plaatst je icoontjes op je bureaublad in overzichtelijke hokjes (fences) die je zelf kunt maken en daar blijven ze dan ook staan, die hokjes kun je een naam geven.
  Alle downloadprogramma's staan bij mij bijv. in het hokje "Downloaden"
  het is van de firma Stardock en is gratis.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.