Direct anoniem surfen dankzij UltraSurf

Door: robbin-ooijevaar | 11 mei 2010 11:47

How To

Zodra u een website bezoekt, herkent de beheerder u aan een uniek ip-nummer. Sommige websites zijn niet toegankelijk als u surft met een ip-adres uit een bepaald land, maar er zijn meer redenen om via een ander ip-adres te surfen. Denk aan reacties op fora die naar uw ip-adres terugleiden en bezoekjes aan de website van een concurrent. Dankzij UltraSurf leent u tijdelijk een ander ip-adres om anoniem te internetten.

1. UltraSurf in een notendop

Het ip-nummer van uw internetverbinding is in theorie gekoppeld aan uw huisadres. Alleen de internetaanbieder die ook uw adresgegevens heeft, kan deze gegevens met elkaar verbinden. Normaal surft u via allerlei tussenstations naar de website van bestemming. Hierbij wordt steeds uw ip-adres meegezonden. Met UltraSurf wordt eerst een beveiligde verbinding opgezet naar een proxyserver van UltraSurf. Deze proxyservers staan in de Verenigde Staten. Vanaf hier surft u met een Amerikaans ip-adres verder op internet. Als een website dus de ‘kentekenplaat’ van uw internetverbinding opvraagt, zien ze een ip-adres uit de VS. De bezoeker is niet te herleiden naar het land waarin u zich daadwerkelijk bevindt, laat staan uw (ip-)adres. Dit maakt UltraSurf populair om in landen als China (tijdelijk) geblokkeerde websites te bezoeken. Het grootste voordeel van UltraSurf is dat de gebruiker geen verstand van techniek hoeft te hebben. Installatie is niet nodig: downloaden, starten en u kunt direct anoniem surfen met Internet Explorer zonder ingewikkelde instellingen aan te passen.

UltraSurf is zeer eenvoudig in gebruik: downloaden, starten en direct anoniem surfen.

2. Downloaden en starten

Open uw browser en bezoek www.ultrareach.com. Negeer de knop UltraSurf Free download, maar haal de exe-versie van UltraSurf binnen via het menu Downloaden. Bewaar het bestand (u995.exe) op uw bureaublad. In het menu User center vindt u uitgebreide informatie over het gebruik van UltraSurf en mogelijke problemen. Start UltraSurf door op het bestand u995.exe te dubbelklikken. Er wordt automatisch een nieuw Internet Explorer-venster geopend met een aangepaste Google-pagina. Gebruik dit venster om anoniem te surfen. Omdat UltraSurf verbinding maakt met internet, slaat uw beveiligingssoftware mogelijk alarm. Negeer de melding en sta de verbinding toe.

Internetten via een anonieme proxyserver gaat langzamer dan u gewend bent. Ook kan het voorkomen dat een pagina niet of slechts gedeeltelijk wordt geladen. Druk in Internet Explorer op F5 om de pagina opnieuw te laden. UltraSurf toont drie proxyservers die voor uw anonimiteit zorgdragen en geeft de kwaliteit van de verbinding aan met een percentage. U kunt wisselen tussen naar een andere proxyserver door onder Preferred een nieuwe verbinding aan te klikken.

Start UltraSurf en u surft direct met een ip-adres uit de VS, uw eigen ip-adres blijft verborgen.

3. Proef op de som

Het is eenvoudig om na te gaan of UltraSurf zijn werk goed doet. Sluit UltraSurf met de knop Exit. Als u nu ook Internet Explorer-venster laat afsluiten door UltraSurf, zorgt het programma er voor dat geschiedenis- en cookies worden gewist van uw computer. Start een nieuwe browser en surf naar www.geoiptool.com of WhatIsMyIPAddress.com. U krijgt uw ip-adres te zien, de naam van uw internetaanbieder en land waarnaar het ip-adres wordt herleid. Van de informatie die getoond wordt is uw woonplaats het meest onnauwkeurig, de overige gegevens zijn wel accuraat. Start UltraSurf opnieuw en surf vervolgens naar dezelfde site. Als het goed is komen de gegevens niet meer overeen met uw eigen verbinding, maar surft u vanaf nu via de anonieme proxyserver.

Het prettige aan UltraSurf is dat het programma laagdrempelig is en direct werkt zonder instellingen aan te hoeven passen. Nadelen zijn er ook. Pagina’s laden trager of de verbinding valt plotseling wegvallen van de verbinding. Dit zien we vaker bij dergelijke proxyoplossingen. De pagina opnieuw met F5 of Ctrl-R biedt in de meeste gevallen uitkomst.

Bij www.geoiptool.com en WhatIsMyIPAddress.com kunt u controleren of UltraSurf uw ip-adres maskeert.

3 Reactie(s) op: Direct anoniem surfen dankzij UltraSurf

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 25 oktober 2013 20:37 Anoniem
    Als je weer gewoon wilt surfen gaat dit niet als je ultrasurf niet aanlegt!
    Hoe dit op te lossen?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • 15 januari 2016 21:07 Anoniem
    Het is een zeer goed programma(2.11mb groot), het doet wat het zegt. Jammer genoeg is het alleen Engelstalig, dus niet in het Nederlands of andere talen. Dit is een groot gemist. Ook is het een gemak dat het zonder Installatie op ieder Stick gezet kan worden(op die manier heb je UltraSurf altijd bij de hand), zodat je op ieder PC anoniem kunt surfen. Bedankt voor deze Tip…
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • 10 juni 2016 11:45 Anoniem
    Heel vervelend dat dit kan. Ik word al een tijdje lastig gevallen door een bepaald persoon. Overal geblokt..hij kon enkel nog via het formulier van mijn site dreigende mails versturen. gelukkig heb ik zijn ip adres kunnen blokken via het .htaccess bestand in mijn site. dat zorgde voor wel geteld 1 dag rust.. nu heeft hij bovenstaand ontdekt.. en gaat het dreigen helaas gewoon door. ieder voordeel heeft dus ook een groot nadeel. in mijn geval.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.