Dit is de nieuwe teken-app van Adobe

Door: Justin Doornekamp | 07 oktober 2019 19:48

Blog

Adobe heeft zijn langverwachte teken- en schilderapp Fresco, dat voorheen bekendstond onder de naam Project Gemini, gelanceerd op de iPad.

Adobe zegt zich voor de app volledig te hebben gericht op de hoeveelheid kwasten die je tot je beschikking krijgt, waaronder al je favoriete pencelen uit Photoshop. Volgens Adobe krijg je duizenden geavanceerde penselen voor het maken van onder meer illustraties, schetsen, animes, fotocollages en meer. Ook maakt Fresco slim gebruik van de Apple Pencil, waardoor je in een handomdraai de mooiste tekeningen en schilderijen kunt maken.

Een van de hoogtepunten uit de app is mogelijk de functie Live Brushes, waarmee Adobe het gevoel van schilderen met olie- en aquarelverf probeert na te bootsen door middel van kunstmatige intelligentie. Dat is te zien in de manier waarop de kwasten aanvoelen op het digitale papier en hoe de kleuren in elkaar overlopen.

Naast olie- en aquarelverf heb je ook nog de beschikking over vectorpenselen, die je kunt gebruiken om illustraties te maken die je gemakkelijk kan vergroten of verkleinen. Gezien Adobe al een app heeft waarmee je kunt tekenen met vectorpenselen, genaamd Adobe Illustrator, kun je illustraties die je in Fresco maakt ook exporteren naar Illustrator. Vervolgens kun je in die app je tekening afmaken.

Creative Cloud

Als je een Creative Cloud-abonnement hebt afgesloten, kun je de app inmiddels direct downloaden voor je iPad met een iOS-versie van 12.4 of hoger. Je illustraties worden automatisch gesynchroniseerd met Creative Cloud wanneer je een actieve internetverbinding hebt en als je offline werkt worden de documenten lokaal opgeslagen.

In tegenstelling tot enkele andere producten van Adobe, is Fresco ook beschikbaar als gratis versie. Weliswaar met de nodige beperkingen, maar in principe kun je het grootste deel van de app gewoon gebruiken. Het is ook mogelijk om Fresco te kopen als losstaande app voor je iPad.

Heb je een Android- of Windows-apparaat dan zul je nog even moeten wachten om Fresco te kunnen gebruiken.

0 Reactie(s) op: Dit is de nieuwe teken-app van Adobe

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.