Dit is het nieuwe puntenspaarsysteem van de Play Store

Door: Justin Doornekamp | 15 november 2019 17:33

Google Play Points
Blog

Google Play gaat een puntenspaarsysteem lanceren, waarmee je punten kunt sparen voor alles wat je doet binnen Google Play Store: van het downloaden van nieuwe apps en het abonneren op diensten tot het kopen van films, boeken en meer. Dit moet je over het loyaliteitsprogramma weten.

In het afgelopen jaar werd het puntenspaarsysteem al gelanceerd in Japan en Zuid-Korea en miljoenen mensen zouden hier al gebruik van maken. Als gevolg rolde Google het programma uit in de Verenigde Staten, met mogelijk later een lancering in Europa.

Er zijn diverse manieren waarop je punten kunt sparen. Zo verdien je onder meer punten als je binnen apps bepaalde aankopen doet of als je films of boeken koopt. Zelfs door gratis apps en spellen te downloaden, kun je punten verzamelen. Google wil ook digitale evenementen organiseren, waarbij je extra punten kunt sparen. Om de lancering van het puntensysteem te vieren, kregen gebruikers in de eerste week na lancering bijvoorbeeld drie keer meer punten dan ze normaal zouden ontvangen.

Wat kun je ermee?

Met de gespaarde punten is het mogelijk om binnen apps bepaalde aankopen te doen, zoals personages, gems en andere items in Candy Crush of Pokémon GO. De punten kunnen ook omgezet worden naar Google Pay-saldo, waardoor het mogelijk wordt om hiermee films te huren of audiobooks aan te schaffen. Ook is het mogelijk om de punten te doneren aan een goed doel.

Het puntensysteem moet mensen aanzetten om hun apps en het Google Play-ecosysteem vaker te gebruiken.

Voor de lancering in de Verenigde Staten heeft Google wat wijzigingen aangebracht ten opzichte van het puntensysteem in Japan en Zuid-Korea. Zo heeft het Amerikaanse programma vier spaarniveaus: van brons tot platinum. Hoe meer punten je verdient, hoe hoger je rang. Bij een hogere ranking kun je vaker in aanmerking komen voor weekprijzen en verdien je per gespendeerde dollar (later dus hopelijk per euro) meer punten. In het begin verdien je per besteedde dollar één punt. Bij platinum kan dat bijvoorbeeld al 1,4 punt zijn.

Het puntenspaarsysteem is verder gratis te gebruiken en er zijn geen maandelijkse kosten.

0 Reactie(s) op: Dit is het nieuwe puntenspaarsysteem van de Play Store

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.