Dit kun je met de 9292 OV-app

Door: Stefanie Katzenbauer | 06 september 2021 06:02

9292 ov app
How To

De NS Reisplanner app kennen de meesten wel. Maar wat als je reis uit meer openbare vervoersmiddelen bestaat dan de trein? Dan is 9292 OV een hele handige app om te hebben. Hier kun je namelijk je volledige reisoverzicht in zien. Of dat nu met de trein, bus, tram of metro is.

In de 9292-app zie je dus elk onderdeel van je reis terug. Je download de app hier voor Android en hier voor iOS. Van gekochte e-tickets tot reisadviezen tot wijzigingen op bepaalde trajecten: je vindt het hier allemaal terug. Al deze opties kun je inzien door linksboven het menu te openen door op de drie strepen te tikken. 

9292 ov app

Je reis plannen

Het meeste zul je de app echter gebruiken voor het plannen van je reis met het openbaar vervoer. Weet je vooraf waar je naartoe reist? Dan kun je het vertrekadres invoeren en je eindbestemming. De app laat dan automatisch zien hoe je moet reizen en met welk vervoersmiddel. En als je een stukje moet lopen, dan geeft de app dit duidelijk aan met een wandelend poppetje waarnaast het woord ‘route’ staat. Zo verdwaal je niet op een onbekende locatie.

Ook zie je meteen wat de reis gaat kosten én kun je in de app direct je kaartje kopen, mocht je geen OV kaart hebben. 

9292 ov app

Je reis opslaan

Plan je je reis vooraf? Dan kun je je reis ook opslaan voor later. Dit doe je door het vertrekpunt en het aankomstpunt in te voeren en vervolgens in je reisoverzicht rechtsboven op de drie puntjes te tikken. Kies vervolgens voor de optie Opslaan in agenda. Zo sla je de reis op in je digitale agenda en zie je ook meteen het overzicht van hoe je reizen moet in je notitie staan. 

9292 ov app

Wil je het reisoverzicht in de app zelf opslaan? Tik dan op het plusje rechtsboven. Dit zal nu veranderen in een blauw vinkje. Je vindt de opgeslagen reis nu terug in het hoofdmenu door op de drie streepjes linksboven te tikken en te kijken onder Mijn reisadviezen. De app zal je reis automatisch bijwerken als er veranderingen plaatsvinden zoals vertragingen of uitvallend vervoer.

Direct reizen

Sta je ergens en wil je zien hoe je het snelste thuiskomt? Ook dan komt de app van pas. Selecteer in het menu ‘vertrektijden’ en je krijgt direct de dichtstbijzijnde bus- tram- en metrohaltes te zien alsmede de dichtstbijzijnde stations. Als je een halte selecteert, zie je direct welke buslijnen hoe laat vertrekken en waar ze naartoe gaan. Ook handig: moet je even wachten? Scroll dan wat verder naar beneden om enkele andere locaties in de buurt te bekijken zoals restaurants, cafetaria of bezienswaardigheden.

0 Reactie(s) op: Dit kun je met de 9292 OV-app

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.