Dit zijn de beste alternatieven voor Netflix

Door: Gijs Ettes | 04 oktober 2018 10:23

Review

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Pagina 2: Conclusie

04 NLZiet

Heb je geen regulier tv-abonnement, maar wil je wel naar je favoriete zenders kijken, en dat het liefst zonder reclame? Dan is NLZiet het overwegen waard. De streamingdienst kost 7,95 euro per maand en biedt 12 zenders, waaronder NPO 1, 2, 3, RTL 4, SBS6 en Veronica. Je kunt live tv-kijken en veel programma’s tot 365 dagen terugkijken. Ook zijn bepaalde shows vooruit te kijken, zoals GTST, Levenslang met Dwang en The Bold and The Beautiful. Het filmaanbod is beperkt, maar veel (buitenlandse) series zijn wel te bekijken.

Hoewel NLZiet een samenwerking is tussen NPO, RTL Nederland en SBS Broadcasting, hebben ze alle drie ook eigen streamingdiensten. Met RTL XL Premium (3,99 euro per maand) kijk je reclamevrij alle RTL-programma’s tot een jaar terug op maximaal vier schermen tegelijk. De gratis versie van RTL XL heeft wel reclames, net als Kijk van SBS en NPO Start van de publieke omroep. Het reclamevrije NPO Start Plus kost 2,95 euro per maand.

NLZiet bundelt al deze diensten en levert een hogere beeldkwaliteit. Toch valt de kwaliteit – ergens schommelend tussen 720p en 1080p – tegen, zeker op grotere schermen. De service ondersteunt Apple TV, AirPlay en de Chromecast, en is op veel verschillende platforms (desktop, tablet, mobiel) beschikbaar.

Prijs per maand
7,95 euro

Proefperiode
30 dagen gratis

Maximumaantal kijkers
2 gelijktijdig

Platforms
smart-tv, desktop, Android, iOS, PlayStation

04 NLZiet bundelt alle (betaalde) content van de publieke omroep, SBS en RTL.

05 Film1

Film1 is bij diverse aanbieders van digitale televisie af te sluiten. Voor een maandbedrag van 14,95 euro heb je de keuze uit 400 films en series die je on-demand of via een van de themakanalen (Premiere, Action, Family, Drama en Sundance) kunt bekijken. Dat kan met de mediabox van je tv-aanbieder, je browser of de Film1Go-app. Hoewel je maximaal vier apparaten kunt registreren, laat Film1 je slechts op één apparaat tegelijk kijken. Uiteraard zonder reclames, en handig is dat je met een pincode bepaalde content voor kinderen kunt afschermen.

Het aanbod van Film1 wisselt continu. Daardoor krijg je regelmatig verse nieuwe films, maar het komt ook voor dat afleveringen van een serie al na een aantal weken verdwijnen. De Film1Go-app biedt Chromecast- en AirPlay-ondersteuning, maar laat je geen video’s downloaden voor offline gebruik. Ook is de prijs van het abonnement hoog vergeleken met andere streamingdiensten.

Prijs per maand
14,95 euro

Proefperiode
nee

Maximumaantal kijkers
1

Platforms
tv, desktop, Android, iOS

05 Film1 heeft een continu wisselend aanbod, maar is relatief duur en beperkt.

06 Videoland

Videoland was ooit een keten van videotheken, maar is inmiddels geëvolueerd tot een veelgebruikte streamingdienst in ons land. De dienst maakt sinds 2014 onderdeel uit van RTL en onderscheidt zich met een groot Nederlandstalig aanbod (130.000 minuten). Denk daarbij aan (RTL-)series als Divorce, Baantjer, het exclusieve drama Zwarte Tulp en de GTST spin-off Nieuwe Tijden. Sommige shows zijn zelfs vooruit te kijken. Daarnaast is er een gezond aanbod buitenlandse films en series, een erotieksectie en een speciale omgeving voor kinderen.

Na de proefperiode betaal je voor Videoland 8,99 euro per maand. Je kijkt dat reclamevrij op maximaal vier apparaten tegelijkertijd. De dienst stelt geen beperking aan het aantal apparaten dat je aan je account kunt koppelen. Sommige content is beschikbaar in 4K en met de mobiele app kun je content downloaden voor offline gebruik. Ook aan ondersteuning voor AirPlay en de Chromecast is gedacht. Helaas betaal je voor het bekijken van nieuwere films 5 euro (hd-kwaliteit).

Prijs per maand
8,99 euro

Proefperiode
14 dagen gratis

Maximumaantal kijkers
4 gelijktijdig

Platforms
(smart-)tv, desktop, Android, iOS

06 Videoland heeft het beste Nederlandstalige aanbod van alle streamingdiensten.

Conclusie

Hoewel het streamingaanbod steeds beter wordt, blijft Netflix toch de absolute nummer 1 in ons land. Videoland is echter een goed alternatief, zeker als je op zoek bent naar meer Nederlandstalige content. Ben je klant bij Vodafone of Ziggo, dan is Movies & Series XL het overwegen waard. Het abonnement biedt een groot en divers aanbod, maar helaas nog niets in 4K.

Klik op de tabel hieronder voor een grotere versie.

2 Reactie(s) op: Dit zijn de beste alternatieven voor Netflix

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 4 oktober 2018 17:03 Kasander1
  Wie kijkt er tegenwoordig nou nog films tussen de reclames door?!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 5 oktober 2018 16:45 audb
  Wil je klassieke films zien neem dan vooral Videoland het bejaardenhuis voor films maar ja wat wil je dan ook als je baas RTL is?
  Popcorn Time is misschien dan wel de beste keuze maar neem dan wel een VPN (North vpn) is hier het beste voor.
  Het streamen van illegale content is verboden maar ook het kijken er naar kan als downloaden gezien worden.
  Amazon Prime Video heeft steeds meer films en ook steeds meer worden ondertiteld alleen is het nog steeds duur als je verder niets bij Amazon koopt.
  Een laatste optie is downloaden van uit een nieuwsgroep maar ook dat is niet meer toegestaan (VPN gebruiken dan maar?).
  Natuurlijk zal je niet snel met Brein(lose) te maken krijgen zolang je maar niet iedere nieuwe film download 1 x per maand een film zal niet zo erg zijn maar alles wat er maar net uit de bios is zal eerder worden opgemerkt.
  Zelfs voor een mislukte film ga je dan flink voor dokken.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.