Download streaming video

Door: Maikel Dijkhuizen | 22 februari 2012 12:14

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3

Soms is het handig om video's van websites lokaal op te slaan. Bijvoorbeeld als u een filmpje wilt bewaren, zodat u het altijd terug kunt zien. Of als u onderweg op uw tablet, mobiele telefoon of mp4-speler wilt genieten van leuke tv-uitzendingen. Videowebsites hebben helaas geen downloadknop, maar gelukkig bewaart u met de juiste tools alsnog online filmpjes.

Is het legaal?

U vraagt zich wellicht af of het downloaden van video's van bijvoorbeeld Uitzending Gemist wel is toegestaan. Ja, dit mag, mits u het alleen voor privédoeleinden gebruikt.

Er bestaan genoeg programma's en websites waarmee u streaming video downloadt. Ze werken allemaal volgens hetzelfde principe. Ieder filmpje op internet heeft een unieke url. Aan de hand hiervan is het mogelijk om de video van de webserver te plukken en vervolgens lokaal op te slaan. In gunstige gevallen kiest u zelf de videokwaliteit en het bestandsformaat. U bent dan niet meer afhankelijk van een internetverbinding, want u kunt altijd en overal de video's bekijken. Tijdens vakanties is dat ideaal, u zet leuke tv-uitzendingen op een notebook of externe harde schijf en weet dan zeker dat u zich niet zult vervelen. Maar ook thuis biedt een downloadfunctie voordelen: u brandt de online filmpjes bijvoorbeeld op een dvd, waarna u het schijfje op uw tv bekijkt.

1. GemistDownloader

GemistDownloader is een prettig hulpmiddel om tv-uitzendingen van Uitzending Gemist en RTL Gemist te downloaden. Deze freeware werkt alleen in combinatie met het hulpprogramma Microsoft .NET Framework 2.0 of hoger. U downloadt dit hulpprogramma zonodig van Microsoft.com. Gebruikers van Windows Vista en 7 hoeven niets te doen, omdat er in deze besturingssystemen al een geschikte versie van Microsoft .NET Framework zit ingebakken. Bezoek de website HelpdeskWeb.nl en klik op de oranje knop Download installatiebestand. Dubbelklik op het exe-bestand en volg de stappen in de installatiewizard. Start vervolgens de GemistDownloader.

2. Uitzending Gemist

Zoek op Uitzending Gemist naar een leuk tv-programma dat u wilt bewaren en kopieer de url die in de adresbalk van uw browser staat. Overigens maakt het niet uit of u de nieuwe of oude versie van Uitzending Gemist gebruikt. Klik in GemistDownloader op Een uitzending van UitzendingGemist downloaden. Plak de url in het lege veld en bevestig met Verder. Als het webadres klopt, verschijnt er van de uitzending een beknopte beschrijving. Geef aan in welk formaat u het bestand wilt opslaan. U hebt keuze uit verschillende extensies, zoals wmv, avi, flv en mp4. Wilt u het materiaal overzetten op een mp4-speler of telefoon? Controleer dan eerst welk bestandsformaat het apparaat ondersteunt. U kunt ook alleen de audio van het filmpje downloaden als mp3-bestand. Handig wanneer u bijvoorbeeld van plan bent om een muziekprogramma of talkshow op een mp3-speler te beluisteren. Via de knop Opties neemt u desgewenst de geavanceerde instellingen door. Met name wanneer u speciale eisen hebt, is dit menu interessant. U wijzigt bijvoorbeeld de afmetingen van het beeld of u geeft de begin- en eindtijd aan. Dat laatste is alleen nuttig als u alleen een specifiek fragment van een uitzending wilt downloaden. Selecteer via Opslaan als de opslaglocatie en wijzig eventueel de bestandsnaam. Gebruik Toevoegen aan queue om meer uitzendingen toe te voegen of kies meteen voor Start downloaden.

Kies in het hoofdmenu van welke website u tv-uitzendingen wilt downloaden.

Beslis naar welk bestandsformaat u de uitzending converteert.

3. RTL en SBS

Het is erg lastig om tv-programma's van RTL lokaal te bewaren. Veel materiaal is namelijk beveiligd met DRM. Om die reden kan GemistDownloader deze Silverlight-video's helaas niet lokaal bewaren. Bijna alle afleveringen op RTLGemist.nl zijn voorzien van DRM, dus het heeft weinig zin om op deze website naar interessante tv-programma's te zoeken. Uitzendingen voor de iPad hebben vooralsnog geen beveiliging. Surf naar HelpdeskWeb.nl. Het aanbod voor de iPad is verrassend groot! Zodra u iets hebt gevonden, kiest u voor Klik hier voor de uitzending. U slaat het tv-programma meteen op als mp4-bestand. Als u een ander formaat wenst, klikt u met rechts op de weblink. Vervolgens klikt u in Internet Explorer op Snelkoppeling kopiëren (in Firefox klikt u op Koppelingslocatie kopiëren). Kies in het hoofdmenu van GemistDownloader voor Een uitzending van RTL XL.nl downloaden en plak de weblink in het lege veld. Klik daarna op Verder. Neem de overige instellingen door en download de uitzending. Zorg ervoor dat u het goede bestandsformaat hebt geselecteerd. Na een eis van mediabedrijf SBS Broadcasting is het met GemistDownloader helaas niet meer mogelijk om programma's van SBSGemist.nl te downloaden.

4. YouTube

GemistDownloader gebruikt u ook om video's van YouTube te downloaden. Ga naar YouTube en kopieer de url van een leuk filmpje in de adresbalk. Kies in het hoofdmenu van GemistDownloader voor Een video van YouTube downloaden. Geef bij Autoselect kwaliteit de gewenste resolutie aan. Uiteraard is het wel een voorwaarde dat de video in deze resolutie beschikbaar is op YouTube. Is dat niet het geval, dan krijgt u een waarschuwing te zien. Klik op Verder. Kies het gewenste bestandsformaat en selecteer een opslaglocatie. Klik ten slotte op Start Downloaden.

Als u streaming video wilt downloaden, hebt u altijd de juiste url nodig.

YouTube-link wijzigen

U kunt ook video's van YouTube downloaden door de url te wijzigen. Ga naar een YouTube-pagina met een video en typ aan het begin van de weblink 'kick' of 'save', bijvoorbeeld www.saveyoutube.com/watch?v=J6ZWlDks0nQ&feature=grec_index. U komt nu op een andere website terecht, waar u het bestandsformaat en de resolutie kiest. Bewaar vervolgens het filmpje ergens op uw pc.

6 Reactie(s) op: Download streaming video

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 16 november 2013 21:07 Anoniem
  Tegenwoordig blijkt er in Orbit Downloader een trojan aanwezig te zijn.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 25 april 2014 01:21 Anoniem
  Na jaren gemistdownloader gebruikt te hebben… Is 't tijd voor wat nieuws: een online tool die hetzelfde doet als de software.

  www.downloadgemist.nl

  Hopelijk is er iemand mee geholpen :)
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 30 mei 2015 15:53 Anoniem
  Dat is de theorie, maar het programma downloaden ? ho maar een hoop engels geleuter, meer niet. USA for ever !!!!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 30 augustus 2015 15:36 Anoniem
  Is er ook een goed stream capture programma voor de apple?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 5 januari 2016 13:33 Anoniem
  I recommended Avdshare Video Downloader to download Videos from Livestream to MP4, AVI
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 3 maart 2016 00:04 Anoniem
  Wie kan voor mij dit filmpje downloaden?
  http://sporza.be/cm/sporza/videozone/sporten/automotor/1.2556114

  Groeten,
  Stefan
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.