Dump virtuele vrienden

Door: kees-krick | 10 mei 2010 09:21

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

Openbaar

Werkelijk iedereen kan uw tweets lezen... en daar hoeft men u niet eens voor te gaan volgen. Er zijn dus altijd meer mensen die weten wat u doet dan dat u op grond van de lijst followers zou verwachten. Bent u hier niet van gediend, dan zijn uw berichten af te schermen, zodat ze alleen nog door uw directe volgers te lezen zijn. Dit regelt u via uw profiel. Klik in de menubalk op Settings en zet op het tabblad Account vrijwel onderaan een vinkje bij Protect my tweets.

Twitter-account verwijderen

Hebt u het helemaal gehad met Twitter en wilt u uw account weggooien? Ga opnieuw via Settings naar de instellingen. Onderaan het tabblad Account staat vlak onder de knop Save onopvallend de optie Delete my account. Gaat het u alleen om een naamsverandering, dan is het niet nodig uw oude account op te ruimen om daarna een nieuwe te beginnen! Op hetzelfde tabblad is uw naam eenvoudig te wijzigen bij het veld Username. Uw volgers merken er weinig van... behalve dat ze een andere naam zien, natuurlijk.

Vriendenlijst

Hyves is een prima ontmoetingsplek. U kunt er veel op kwijt over uw dagelijkse bezigheden en meteen meelezen over die van anderen. Dat betekent ook dat u goed moet opletten wie er toegang heeft tot welke informatie. Vrienden en familie mogen vast meer over u te weten komen dan medestudenten, de collega's op het werk, of zelfs uw (toekomstige) werkgever. Personen die aan de vriendenlijst zijn toegevoegd, mogen vaak meer dan onbekenden. Het is dan ook geen overbodige luxe om dit lijstje regelmatig uit te pluizen.

Hyves afschermen

Allereerst is het belangrijk om goed aan te geven voor wie uw Hyves-gegevens zichtbaar zijn. Beweeg de muispijl naar Mijn menu boven in het scherm en ga naar Mijn account. Klik in de linkerkolom op Privacy om vervolgens via enkele subonderdelen aan te geven wie uw gegevens, krabbels, tikken, blogs, foto's en andere onderdelen mogen bekijken. U kunt kiezen uit Niemand, Alleen vrienden, Vrienden van vrienden en Hyvers. Uiteraard is de eerste optie het striktst, en met de onderste keuze kan elke Hyver vrijelijk bij dit onderdeel van u rondsnuffelen.

Van iedereen tot niemand

Met de optie Mijn hyve alleen zichtbaar maken voor (die u vindt onder Privacy / Algemeen) geeft u aan in hoeverre uw totale hyve vindbaar is. Behalve de eerdergenoemde smaken is er hier nog een vijfde mogelijkheid: Iedereen. Door deze te kiezen, kunnen ook niet-Hyvers achter het bestaan van uw hyve komen. Met een klik in het regeltje van deze optie kunt u de blocklist opvragen. Dit is een lijstje met Hyvers waarvoor u uw hyve volledig hebt afgeschermd. Die kunnen dan zelfs geen berichten en dergelijke meer aan u sturen.

0 Reactie(s) op: Dump virtuele vrienden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.