Dump virtuele vrienden

Door: kees-krick | 10 mei 2010 09:21

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

Blokkeren

Blokkeren kan handig zijn als iemand u bijvoorbeeld lastigvalt of akelige berichten stuurt. Om iemand te blokkeren zodat die op uw blocklist komt te staan, bezoekt u eerst het betreffende profiel, waarna een klik op (De)blokkeren in de linkerkolom voldoende is. Zoals de tekst al aangeeft, is iemand niet alleen te blokkeren, maar ook te deblokkeren. In ernstige gevallen alarm slaan kan ook, door voor Dit is niet OK te kiezen. Andersom voegt u met de optie Voeg toe als vriend een interessant persoon juist toe aan uw vriendennetwerk.

Fotografen volgen

Ook bij de foto's en films die u op Flickr plaatst, bepaalt u zelf wie ze mogen inzien. Het bekijken van familiekiekjes beperkt u vast liever tot alleen de directe familie. Door een contactlijst bij te houden, krijgt u meldingen zodra de fotografen die u volgt nieuw werk plaatsen. Sommige fotografen volgt u jarenlang; anderen totdat hun werk minder interessant voor u wordt. Op elk netwerk waarop u actief bent, is het dus van belang dat u de vriendenlijsten up-to-date houdt.

Vrienden van Hyves verwijderen

Om mensen waar u nog maar weinig binding mee hebt uit uw netwerk te verwijderen, klikt u in de menubalk onder het logo van Hyves op Vrienden / Vrienden beheren. U krijgt netjes iedereen te zien. Zodra u de muis over een vriend beweegt, verschijnt er aan de rechterkant een knop genaamd opties. Klik hierop en kies Verwijder als vriend om van die vriend een ex-vriend te maken. Een andere leuke optie is Tip als vriend, waarmee u iemand juist aanbeveelt, zodat vrienden uit uw netwerk nader kunnen kennismaken.

Hyves-account verwijderen

Om uw account bij Hyves weg te gooien, moet u een aantal stappen doorlopen. De optie zit trouwens heel goed verstopt. Meld u aan en scrol op de beginpagina van Hyves helemaal naar beneden. Onder het kopje Hulp nodig? klikt u op FAQ/Contact. Klik daarna rechts in de lijst bij Meest gestelde vragen op Hoe kan ik mijn account deleten? en dan nog een keer op Klik hier. U geeft eventueel een reden op, en tenzij u zich bedenkt of laat ompraten, klikt u op de knop met de dramatische titel Ik neem afscheid.

Hardnekkig doorgaan

Op een vervolgscherm wordt om de reden van het verzoek gevraagd en moet u uw wachtwoord opgeven. Daarna klikt u op de knop Verwijderen. Dan bent u nog niet van uw account verlost, want er zal een bericht naar het e-mailadres uit uw profiel verzonden worden. Dat adres moet bevestigd zijn: anders komt het bericht niet aan. Klik op de link in het bericht en geef opnieuw aan dat u het account wilt weggooien. Dan is het eindelijk zover... hoewel het soms nog even kan duren voordat het account daadwerkelijk verdwenen is.

0 Reactie(s) op: Dump virtuele vrienden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.