Dump virtuele vrienden

Door: kees-krick | 10 mei 2010 09:21

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

Flickr: contactpersonen

In Flickr voegt u een contactpersoon toe met een klik op het pijltje dat verschijnt zodra de muispijl over iemands miniatuur zweeft. Kies voor Add as a contact. Optioneel zet u een vinkje bij friend of family. Handig, want foto's kunt u aan iedereen laten zien, maar ook alleen aan vrienden of familie. Het vinkje achteraf aanpassen of een contactpersoon verwijderen kan met de optie Change. Iemand die u lastigvalt, blokkeert u met de onderste optie Block. Voor een lijst met al uw contacten gaat u in de menubalk naar Contacts / Contact List.

Privacy op Flickr

Om te zien wie u allemaal geblokkeerd hebt, klikt u onderaan de contactlijst op Your Block List. Uw volledige Flickr-account weggooien kan eenvoudig via de menuoptie You / Your account. Onderaan in het tabblad Personal information vindt u in rood de optie Delete your Flickr account. Ook uw foto's en films worden dan van Flickr verwijderd. Tabblad Privacy & Permissions gebruikt u om aan te geven wat anderen mogen zien en doen. Bijvoorbeeld welke informatie in uw profiel openbaar is, en wie uw foto's mogen bekijken en van commentaar voorzien.

Linkedin

Om bij Linkedin uw contactpersonen op te vragen, klikt u in de menubalk op Contacts. Helemaal rechts op een tweede balkje onder de menubalk staan opties om personen toe te voegen en te verwijderen. Na bijvoorbeeld een klik op Remove Connections worden alle contactpersonen getoond en geeft u met vinkjes aan wie uit de lijst verwijderd moeten worden. Dat gebeurt na een klik op de blauwe knop Remove Connections. Uw account opheffen kan via Settings, helemaal rechts­boven in het scherm. Onder het kopje Personal Information moet u Close Your Account hebben.

Windows Live Messenger

In Windows Live Messenger is een klik op een contactpersoon voldoende om die persoon uit de lijst te verwijderen of te blokkeren. Geblokkeerde personen kunnen uw online status niet zien en ook geen gesprekken met u voeren. Klik in het Messenger-venster op het pijltje achter uw naam (de schermnaam), kies Opties en klik vervolgens in de linkerkolom op het kopje Privacy. Hier stelt u nog sneller in welke contactpersonen geaccepteerd dan wel geblokkeerd zijn. Via de knop Bekijken ziet u bij wie u in de lijst van contactpersonen staat.

Sneeuwbaleffect

Bij elk sociaal netwerk kunt u aangeven wie uw vrienden zijn en welke inhoud u aan wie laat zien. Zo is prima een scheiding aan te brengen tussen onder andere privé en zakelijke activiteiten. Toch zit hier een addertje onder het gras. Netwerken zijn namelijk steeds vaker onderling te koppelen. Zo kunnen uw tweets automatisch op uw Hyves- en Linkedin-profiel verschijnen. Handig, maar het betekent wel dat uw publiek ineens een stuk groter is. Opletten geblazen dus, anders treedt alsnog een ongewenste vermenging tussen privé en zakelijk op.

Digitale zelfmoord

Bent u het virtuele sociale leven helemaal zat? Dan kan het veel werk zijn om uzelf bij elk netwerk waar u een profiel hebt aangemaakt af te melden. Het kan een stuk sneller en gemakkelijker door digitaal zelfmoord te plegen via de 'Web 2.0 Suicide Machine' (zelfmoordmachine dus). U laat het vuile werk dan voor u opknappen. Pas wel op, want nadat u eenmaal begonnen bent, is er geen weg meer terug! Op dit moment worden Hyves en Flickr nog niet ondersteund, maar wel Facebook, MySpace, Linkedin en natuurlijk Twitter.

0 Reactie(s) op: Dump virtuele vrienden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.