Duurzaamheid - één van de centrale opgaven voor de 21e eeuw

Door: ringo-van-dorst | 14 maart 2012 17:14

Apps & Software

Het mag gezegd worden dat er nog een lange weg te gaan is voordat we dit ideaal bereikt zullen hebben. Omdat het in productkeuze niet altijd duidelijk is wat wel en niet duurzaam is, is er nu de app Allesduurzaam om je daarin te ondersteunen.

In de app vind je zestien categorieën, uiteenlopend van kleding & schoenen tot mobiliteit en voeding. Per categorie wordt direct in een lijst de dichtstbijzijnde winkels getoond - deze worden in de app "adressen" genoemd, niet álle getoonde bedrijven zijn namelijk winkels - met het soort product dat er verkocht wordt. Tap je op een winkel, dan vind je een uitgebreider beschrijving, adres- en contactgegevens en een geïntegreerd Google Maps-kaartje waar de winkel en (evt. na uitzoomen) je eigen locatie te zien zijn. De app is daarmee een praktische vervanging voor de website, http://www.allesduurzaam.nl, waar je naast adressen voor duurzame producten ook nieuws en artikelen over duurzaamheid kunt vinden. Je kunt ook de route laten berekenen, maar hierdoor verlaat je de app. Als je niet per categorie wilt kijken, maar alle winkels met duurzame producten in één overzicht wilt zien, dan kan dat ook door "Alles weergeven" te kiezen als categorie.

De app had ook prima gebruikt kunnen worden om - net als de website - de nieuwsartikelen of andere interessante informatie weer te geven. Dit is op dit moment nog een klein gemis en daarmee nog een mogelijkheid tot uitbreiding en verbetering.

Kortom

Ben je benieuwd wat voor scala aan duurzame producten (en diensten) er verkrijgbaar is bij jou in de buurt, wellicht om stappen richting een duurzamer leven te zetten? Bekijk de Allesduurzaam app om er achter te komen!

0 Reactie(s) op: Duurzaamheid - één van de centrale opgaven voor de 21e eeuw

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.