Een hippe takenlijst, echt een pareltje

© CIDimport

Een hippe takenlijst, echt een pareltje

Geplaatst: 29 februari 2012 - 12:24

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Redactie ID.nl

Soms kom je van die producten tegen waarvan je denkt dat ze niet echt verbeterd kunnen worden. Het zijn saaie producten, die prima werken en een beetje uitontwikkeld zijn. Toch zijn er mensen die het aandurven om een product echt te vernieuwen. De thermostaat is een goed voorbeeld. Nadat de bedenkers van de eerste iPod een hippe thermostaat ontwikkelden, stikt het van de zelf-lerende thermostaten die enorm in trek zijn. Ook de takenlijst heeft een opvallende make over gekregen. Clear is een app die de takenlijst spectaculair vernieuwd.

Clear is erg minimalistisch. Geen onduidelijke knoppenbalken, menu's of andere poespas. Je krijgt enkel de informatie te zien die daadwerkelijk belangrijk is en verder niets. Een nieuwe taak toevoegen, afstrepen of verwijderen doe je door te swypen over het scherm. Het swypen werkt heel natuurgetrouw en went erg snel.

De app bestaat uit 3 niveaus. In het eerste niveau vind je informatie over hoe de app werkt en kun je de instellingen aanpassen of een ander thema kiezen. In het tweede niveau kun je verschillende lijstjes aanmaken en in het derde niveau staan de taken. Je kunt gemakkelijk de volgorde van de taken veranderen. De bovenste taken in het lijstje zijn donkerder dan de onderste. Zo krijg je een goede indruk van de belangrijkste taken.

Kortom

Clear is een pareltje. De interface werkt erg intuïtief en wanneer je gewend bent aan het swypen beleef je veel plezier aan deze app. Het enige nadeel is dat het niet mogelijk is om je taken te synchroniseren met andere apparaten. Wellicht is dat in de toekomst wel mogelijk.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten