Een Lemmings-achtige puzzelgame

© CIDimport

Een Lemmings-achtige puzzelgame

Geplaatst: 5 september 2011 - 05:48

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Redactie ID.nl

Met zijn inspiratie gehaald uit de legendarische puzzelserie Lemmings, komt spelontwikkelaar Teyon met een uitdagende iPhone- en iPad-gamewaarin je schattige pinguïns moet redden van gevaarlijke problemen.

Arctic Escape is zoals gezegd een Lemmings-achtige puzzelgame, waarin je pinguïns moet escorteren naar een wachtende helikopter. Om ze in veiligheid te brengen, moet je deze pinguïns door meer dan honderd besneeuwde levels loodsen door ze verschillende opdrachten te geven.

Door middel van pijlen, twee voetjes of een klok op hun pad te zetten, zullen de vetganzen automatisch een bepaalde kant op lopen, springen of stilstaan. In tegenstelling tot het genoemde Lemmings ben je niet beperkt tot een bepaalde hoeveelheid opdrachten die je kunt geven en ben je vrij om opdrachten te verwijderen of aan te passen. Door in elk level genoeg pinguïns te redden, speel je telkens een moeilijker level vrij.

Overvloed aan gevaren

Ondanks dat het spel er grafi sch kinderlijk uitziet, moet je je niet van de wijs laten brengen. Arctic Escape biedt namelijk erg lastige uitdagingen voor zelfs de meest geoefende puzzelaar. Het feit dat de pinguïns telkens in beweging blijven in een level met een overvloed aan gevaren (denk aan vallende kooien, gebroken ijs en wolven) zorgt ervoor dat je goed moet nadenken over de opdrachten die je ze geeft. Het beschermen en redden van pinguïns is nog nooit zo verslavend geweest.

Kortom

Enthousiaste puzzelfans zullen urenlang uitdaging vinden in de acht verschillende werelden, die elk dertien levels hebben. Voor de prijs hoef je het niet te laten en als je het tempo van de pinguïns kunt bijhouden, dan zal je vrij snel verslaafd raken aan Arctic Escape en benieuwd zijn of ze daadwerkelijk kunnen ontsnappen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten