Een simpel concept perfect uitgevoerd

Door: james-savage | 02 september 2011 13:55

Review

Cut the Rope begint bijzonder eenvoudig. Je moet simpelweg het monster Om Nom snoep te eten geven. De puzzels worden echter moeilijker wanneer er andere interactieve objecten worden toegevoegd en ook extra uitdagingen de revue zullen passeren.

Het door Chillingo gemaakte Cut the Rope is een op physics gebaseerde puzzelgame met drie sets van 25 levels. Daarnaast is er een vierde set met levels te unlocken, maar daarvoor moet je fl ink je best doen. Elk level heeft twee elementen: een stukje snoepgoed en het schattige monster Om Nom. Door de objecten in het level te gebruiken, zal je het snoepje in de mond van Om Nom moeten zien te krijgen. In de vroege levels zal je te maken krijgen met eenvoudige touwen en bubbels, die je respectievelijk door middel van een snelle snijbeweging door kunt snijden met je vinger of kunt laten barsten door op het scherm te tappen. Het concept is uiterst simpel, maar uiteraard wordt het al snel een stuk lastiger.

Scherpe pinnen

In latere levels zal je namelijk veel meer objecten voor je kiezen krijgen, zoals touwen die alleen verschijnen als het snoepgoed in de buurt is, maar ook gevaren zoals scherpe pinnen en hongerige spinnen. Om de genoemde vierde set vrij te spelen, zal je minimaal 190 sterren moeten zien te verzamelen en in elk level zijn daarvan drie te halen als je deze aanraakt met het snoepje. Het voeden van Om Nom is veelal eenvoudig, het verzamelen van alle sterren kan een hele klus zijn.

Kortom

Cut the Rope is overduidelijk een grote hit voor Chillingo en dat is zeker niet onterecht. Het simpele concept van de game is uitgevoerd met, prachtige graphics, een vloeiende multi touch-besturing, heerlijke physics en een perfect level design.

0 Reactie(s) op: Een simpel concept perfect uitgevoerd

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.