Een tabel invoegen in Word

© PXimport

Een tabel invoegen in Word

Geplaatst: 7 november 2013 - 11:39

Aangepast: 16 november 2022 - 09:59

Redactie ID.nl

Word is handig voor het verwerken van teksten, maar soms wil je veel informatie overzichtelijk aanbieden en dan zijn bulletpoints niet afdoende. Een tabel maken in Word, biedt dan uitkomst.

Het invoegen van een tabel werkt in de basis vrij simpel, maar het is goed om van tevoren te bedenken hoeveel informatie je in de tabel wilt tonen en hoeveel rijen en kolommen je wilt hebben in je tabel.

Een tabel invoegen gaat via de knop Invoegen, en vervolgens krijg je een drop-down in Tabel. In dat menuutje krijg je een grafische weergave voorgeschoteld van het gewenste aantal rijen en kolommen.

 

© PXimport

Als je de tabel hebt ingevoegd, kun je natuurlijk nog rijen en kolommen verwijderen. Dat gaat eigenlijk helemaal niet zo heel handig in Word: je moet de rij selecteren en vervolgens met de rechtermuisknop in het menu gaan kiezen wat je wilt doen. Het is daarom handiger om direct het goede aantal rijen te kiezen in de vorige stap.

 

© PXimport

Naast de mogelijkheid om een tabel in te voegen met vooraf ingestelde hoeveelheid rijen en kolommen, biedt Word ook de mogelijkheid om "uit het vuistje" tabellen te tekenen. Deze functie bereik je via Invoegen, dan Tabel en vervolgens Tabel tekenen.

Je deelt de tabel helemaal zelf in en vervolgens kun je via het menu bovenin je tabel zelf verder indelen. Als je de buitenste tabelgrenzen wilt definiëren, teken je gewoon een rechthoek. Teken vervolgens de lijnen voor de kolommen en de rijen in de rechthoek.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten