U kunt elke vaste schijf of partitie van een eigen pictogram voorzien. Zo kunt u de verschillende schijven vlot herkennen.

Open het Windows-register (Start, Uitvoeren, en typ Regedit) en open de sleutel HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\ Windows\CurrentVersion\Explorer\DriveIcons. Kies Bewerken, Nieuw, Sleutel en geef deze de letter van de schijf of partitie die u van een ander uiterlijk wilt voorzien (bijvoorbeeld C). Selecteer de sleutel en kies weer Bewerken, Nieuw, Sleutel en noem deze sleutel DefaultIcon (dit is dus een subsleutel van de eerder gemaakte sleutel). Klik met rechts op Standaard, kies Wijzigen en geef in het vak Waardegegevens aan welk pictogram u wilt gebruiken. Een goed pictogrambestand is Shell32. Om te bepalen welk pictogram u wilt gebruiken, klikt u met rechts op een pictogram op het bureaublad en kiest u Eigenschappen. Klik op de knop Ander pictogram en open het bestand Shell32 (%Sys­temRoot%\system32\SHELL32.dll). Bekijk op welke positie het gewenste pictogram staat. Dit neemt u over in het vak Waardegegevens. Bijvoorbeeld %SystemRoot%\system32\SHELL32.dll,5. Selecteer de sleutel DefaultIcon en kies Bewerken, Nieuw, Sleutel. Noem deze sleutel DefaultLabel. Klik met rechts op Standaard en kies Wijzigen. In het vak Waardegegevens typt u de naam die u aan de schijf of partitie wilt geven. Verlaat het register via Bestand, Afsluiten.

© PXimport

Een schijf met eigen beschrijving en pictogram.

Is de sleutel DriveIcons op uw computer niet aanwezig? Ga naar de sleutel HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer. Kies vervolgens voor Bewerken, Nieuw, Sleutel. Noem deze DriveIcons. Hierna doorloopt u de verdere stappen (Kies Bewerken, Nieuw, Sleutel en geef deze de letter van de schijf of partitie die u van een ander uiterlijk wilt voorzien (bijvoorbeeld C)).

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten