Facebook aast op content Buzzfeed en New York Times

© PXimport

Facebook aast op content Buzzfeed en New York Times

Geplaatst: 24 maart 2015 - 08:19

Aangepast: 24 november 2022 - 11:18

Daan Doedens

Facebook broedt op een nieuw plannetje om zijn monopolie te verstevigen. Het bedrijf is in gesprek met minstens zes grote mediabedrijven om content van andere websites direct op Facebook te plaatsen. Zo hoeven gebruikers het sociale netwerk niet meer te verlaten om berichten te lezen.

De reden: tijdwinst. Het kan wel even duren voor een externe website volledig geladen is, en al die tijd brengt de gebruiker niet door op Facebook. Vooral voor mobiel gebruik is het handig als content direct op Facebook te zien is, gezien de gemiddelde laadtijd van acht seconden voor mobiele websites.

The New York Times is een van de bedrijven die door Facebook is gepolst, maar de Amerikaanse krant is er nog niet zo happig op. Het probleem is, hoe kan het ook anders, geld. Een van de redenen waarom websites soms traag laden is omdat ze vol staan met advertenties. Websites gaan inkomsten mislopen als Facebook de content op de eigen website host, maar de originele advertenties achterwege laat. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten