Fitness oefeningen op zak

Door: tessa-vermeulen | 16 augustus 2012 14:51

Review

Beklim virtueel de Mount Everest of wandel door de zonovergoten woestijn. Met de Teemo verhaallijnen en de verschillende checkpoints wordt fitnessen leuker! In tijd van enkele minuten kan jij al vele oefeningen doen.

Alhoewel fitness doorgaans een persoonlijke sport betreft, denkt Teemo daar anders over. Het is namelijk noodzakelijk in te loggen met je Facebook account, zodat je ook samen met vrienden deze uitdagingen aan kan gaan.

Eenmaal ingelogd kan het avontuur beginnen. In totaal is er keuze uit tien verschillende 'werelden'. Deze geven ieder een uniek parcours betreffende het afleggen van bepaalde set oefeningen. Kies je bijvoorbeeld voor het beklimmen van de Mount Everest dan wordt de betreffende kaart getoond. Hierin zijn diverse checkpoints zichtbaar en kan de bergtocht worden afgelegd.

Iedere oefening wordt met een korte video uitgelegd, waarna jij zelf aan de slag kan. Het groene scherm geeft duidelijk aan hoeveel sit-ups, step-ups of high knees er nog gedaan moeten worden. Wanneer je de oefening naar behoren hebt uigevoerd, mag je het parcours vervolgen.

Liever samen met vrienden de uitdaging aangaan? Via Facebook nodig je eenvoudig vrienden uit, en kan je elkaar motiveren. Doe samen een estafette voor nog meer uitdaging.

Het veelvuldig gebruik van afbeeldingen, video's, kaarten en de diverse 'werelden' werkt sterk motiverend. Met deze app wordt fitnessen daadwerkelijk leuker gemaakt.

Kortom

Met Teemo worden fitness-oefeningen in een motiverende omgeving gezet. Middels tien verschillende parcours kunnen meerdere checkpoints worden behaald door het uivoeren van deze oefeningen. Ookal zal deze app voornamelijk individueel worden gebruikt, is inloggen met Facebook helaas toch noodzakelijk, maar dat mag de pret niet drukken.

0 Reactie(s) op: Fitness oefeningen op zak

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.