Camerafunctie Google Translate ondersteunt Nederlands

Door: Jeroen Kuiper | 30 juli 2015 12:07

Nieuws

Google Translate werd dit jaar uitgebreid met een camerafunctie waarmee je teksten realtime kon laten vertalen. Sinds deze week is ook het Nederlands toegevoegd.

Google voegde de camerafunctie dit jaar toe aan de vertaal-app om het vertalen nog makkelijker te maken. Door je smartphone-camera op een tekst te richten wordt deze tekst realtime vertaald naar de taal die je hebt geselecteerd. Tot nu toe was de functie alleen beschikbaar in talen als Engels en Spaans. Google voegde er deze week twintig aan toe, waaronder ook de Nederlandse taal en talen als Deens, Turks en Indonesisch. Om de nieuwe talen te gebruiken hoef je Google Translate niet te updaten want de talen zijn al direct beschikbaar.

Zo werkt de camerafunctie

De camerafunctie werkt erg makkelijk. Als je de app hebt opgestart kies je bovenin de taal waarin de tekst staat en de taal waarin de tekst moet worden vertaald. Daarna tik je op het camera-icoontje en kun je de camera richten op de tekst die je wilt laten vertalen. De tekst wordt al realtime vertaald als je de camera richt op de tekst. Als je echter een foto maakt van de tekst kun je met je vinger de gewenste tekst selecteren. Handig als je maar een gedeelte van de tekst wilt vertalen.

Het kan ook zijn dat je een tekst wilt vertalen die je een tijd terug op een foto zag staan. Geen probleem, want je kunt ook een oude foto selecteren en de tekst laten vertalen door Google Translate. Verder slaat de app ook al je vertaalopdrachten op zodat je ze later nog eens kunt teruglezen als dat nodig is. In de video hieronder zie je hoe de camera-functie precies werkt.

[youtube]06olHmcJjS0[/youtube]

0 Reactie(s) op: Camerafunctie Google Translate ondersteunt Nederlands

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.