Gratis Desktop view & muis, uitbreidbaar met betaalde extra's

Door: ringo-van-dorst | 06 januari 2012 09:00

Review

JumiOne maakt het mogelijk je iPhone te verbinden met je PC (Macs worden niet ondersteund). De basisfunctionaliteit is gratis, maar deze is uitbreidbaar met andere handige en ook grappige extra functionaliteit.

Door Jumi Controller te installeren op de PC en de beide apps te verbinden met je Google Account, kan je aan de slag. Wat opvalt, is dat de app nog niet geoptimaliseerd is voor Retina-displays, wat de app een wat onafgewerkt uiterlijk geeft. De gratis versie heeft onderliggende applicaties als JumiMouse Free, waarmee je je PC kunt overnemen, echter zonder toetsenbord. De gratis versie laat je ook iTunes of WinAmp overnemen via JumiAmp, maar dit werkte niet.

De JumiMouse Free heeft een lagere beeldkwaliteit dan vergelijkbare, maar wel duurdere apps als Desktop Connect en Jump Desktop. Het beeld bouwt langzaam de resolutie op als je verder inzoomt.

Mogelijke extra's kosten een paar euro en bevatten onder andere de toetsenbordfunctionaliteit voor JumiMouse, de mogelijkheid de iPhone als gamecontroller te gebruiken (JumiGamer), beeld van aangesloten webcams te bekijken (JumiCam) en een op afstand bestuurbare vlieg te besturen die over het beeld van de verbonden PC vliegt (JumiFly), maar ook om je iPhone als afstandbediening te gebruiken (JumiRemote), te presenteren (JumiPresenter) of om een handtekening te zetten en door te sturen (JumiSign). Deze extra functionaliteiten zijn echter qua inhoud buiten beschouwing gelaten voor deze review.

Kortom

JumiOne pakt het anders aan dan andere remote desktop applicaties en biedt een wat kale, maar wel gratis basisfunctionaliteit. Alleen PC's met Windows worden momenteel ondersteund en er zijn verschillende extra pakketten die JumiOne interessanter kunnen maken. De basisversie zonder uitbreidingen is te beperkt om echt als nuttige tool dienst te kunnen doen.

0 Reactie(s) op: Gratis Desktop view & muis, uitbreidbaar met betaalde extra's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.