Grote video mailen via Dropbox, Gmail of Outlook

Door: dirk-schoofs | 27 juni 2022 08:59

How To

Uiteraard is het mogelijk om een videobestand per e-mail te verzenden. Alleen zijn die bestanden vaak erg groot en hanteren de meeste e-mailproviders een bepaalde limiet voor bijlagen. Wil je een grote video mailen, dan kun je een omweg volgen.

Via Dropbox

Iedere provider hanteert een andere limiet voor bestandsbijlagen. Ga je daar overheen, dan kun je de video niet aan de mail toevoegen, maar moet je een cloudopslagprovider gebruiken om daar eerst het videobestand te uploaden. Daarna voeg je de link van de video toe, zodat de ontvanger de video kan bekijken en downloaden. 

Werk je met Dropbox, dan kun je in je mail de link naar het gedeelde bestand plaatsen. Daarvoor open je Dropbox op het web, je selecteert het bestand en klikt op de knop Delen. In het pop-upvenster klik je op de knop Link maken en kopiëren. Vervolgens plak je die link in het mailbericht.

Laat Dropbox een download-link maken.

Via Gmail

Wanneer je Gmail gebruikt, ga je via het web naar de Gmail-site. Login op je Google-account of maak een gratis nieuw account als je nog geen account hebt. Eenmaal ingelogd klik je in de linkerbovenhoek op de knop met het plusteken: Opstellen. Omdat het bestand groter is dan 25 MB gebruik je in het venster Nieuw bericht het pictogram Bestanden invoegen met Google Drive. Dat is het driehoekig pictogram. Daarna ga je naar het tabblad Uploaden. Sleep het videobestand in het upload-vak of gebruik de knop om de bestanden te selecteren.

Gmail plaatst de geselecteerde video eerst in de cloud. Daarna brengt Gmail je terug naar het venster Nieuw bericht en voegt het zelf de videolink aan het bericht toe. De ontvanger kan op de link klikken om de video op Google Drive te openen. Je hebt wel genoeg ruimte nodig, dus lees hier hoe je Drive-opslagruimte vrijmaken kunt, mocht dat nodig zijn.

Gmail geeft in rood aan dat het een Drive-link zal maken omdat het bestand te groot is.

Via Outlook

In Outlook werkt dit volgens hetzelfde principe. Open de webversie van Outlook of open de Outlook-app en begin met een nieuw bericht. Klik op de knop Bijlagen. Wanneer de video groter is dan de limiet (34 MB) kies je onder Bijlagen de optie Uploaden en delen. Vervolgens selecteer je de video en je laadt vanuit Outlook op naar OneDrive. Outlook voegt zelf de OneDrive-link toe aan je e-mail. Daarna vul je de rest van de velden in en klik je op Verzenden.

Gebruik in Outlook de knop Uploaden en delen.

0 Reactie(s) op: Grote video mailen via Dropbox, Gmail of Outlook

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.