Helpdesk: Back-up-image koppelen op nieuwe computer

Door: robbin-ooijevaar | 30 juni 2010 08:53

How To

Vraag van een lezer: Stel, ik koop een nieuwe computer met Windows 7. Mijn ‘oude’ pc draait nog Windows XP. Van alle bestanden en programma’s heb ik met het programma True Image een back-up op een externe schijf gemaakt. Kan ik nu simpelweg een één-op-één kopie op de Windows 7-computer zetten? Zo niet, wat is dan de aangewezen methode?

Ons antwoord: Acronis True Image maakt een complete back-up van uw computer, inclusief besturingssysteem en alle bestanden, naar bijvoorbeeld een externe harde schijf. U hebt als het ware een soort tijdmachine gemaakt. Uw computer wordt volledig hersteld naar het moment waarop u de back-up maakte, inclusief besturingssysteem. Het is dus niet mogelijk om alleen uw bestanden met één druk op de knop terug te zetten in Windows 7. Hiervoor is de migratiewizard Windows Easy Transfer beter geschikt.

Omdat u al een back-up hebt van True Image, kunt uw bestanden ook handmatig overzetten. Installeer True Image 2010 op uw Windows 7-computer en open de True Image back-up via Tools & Utilities / Image koppelen vanaf uw harde schijf.

Blader door uw bestanden en mappen in de Windows XP back-up en kopieer wat u nodig hebt naar de harde schijf van uw Windows 7-computer.

Open een Acronis True image-bestand via Tools & Utilities / Image koppelen om bestanden selectief terug te zetten uit uw back-up.

0 Reactie(s) op: Helpdesk: Back-up-image koppelen op nieuwe computer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.