Helpdesk: Complete systeemback-up automatisch bijwerken

Vraag van een lezer: Ik gebruik een pc met Windows7 64 bit. Aan deze pc zit een externe harddisk die ik gebruik voor back-ups. Op deze schijf staat niet alleen de gewone back-up met userbestanden, maar ook een systeemback-up. Laatstgenoemde is een image van de c-schijf. Wat ik me afvraag: wordt de systeemback-up automatisch bijgewerkt als er updates hebben plaatsgevonden via Microsoft Update, of moet je zelf een nieuwe systeemback-up maken?

Ons antwoord: De systeemback-up wordt ook wel een image genoemd en is bedoeld om de computer te herstellen naar het moment dat de back-up wordt gemaakt. Wijzigingen achteraf worden niet opgenomen in deze complete back-up. Het is dus goed om steeds een tussentijdse back-up te maken van uw documenten, foto’s en andere belangrijke gegevens. Ook kunt u er voor kiezen om regelmatig een nieuw image-bestand te maken. Dit is het meest tijdrovende maar ook veiligste methode, zo weet u zeker dat u een identieke kopie van de momentopname achter de hand hebt.

© PXimport

Een complete systeemback-up maakt een momentopname van uw complete computer inclusief Windows-installatie en alle bestanden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten