Helpdesk: Doorzichtige schermpjes uitschakelen

Door: robbin-ooijevaar | 01 juli 2010 07:09

How To

Vraag van een lezer: Ik werk veel met grote Excel-spreadsheets in Windows 7, waarbij ik veelvuldig moet scrollen. Hierbij raak ik regelmatig per ongeluk even de taakbalk aan, waarna steeds weer diverse miniatuurweergaven oplichten. Deze zijn voor mij op dat moment niet alleen nutteloos, maar bedekken dan vaak ook dat deel van het spreadsheetscherm dat ik wil bewerken. Ik vind dit erg vervelend en zou dan ook graag deze miniatuurweergaven willen uitschakelen. Hoe krijg ik dat onder Windows 7 voor elkaar?

Ons antwoord: De voorbeeldweergave is afkomstig van Windows Aero. Dit schakelt u uit bij uw persoonlijke beeldscherminstellingen. Open Vormgeving en Persoonlijke instellingen in uw configuratiescherm. Kies onder Persoonlijke instellingen voor Het thema wijzigen. Zoek in de lijst naar Windows 7 Basic en sluit het venster. U kunt het venstergedrag herstellen door dezelfde weg te bewandelen en een Aero-thema te kiezen. Het standaard Aero-thema heet Windows 7. Een andere oplossing is om uw taakbalk aan te passen. Klik met rechts op de startknop en vraag de eigenschappen op. In het tabblad Taakbalk kunt u de positie van de taakbalk veranderen, bijvoorbeeld naar de bovenkant van uw beeldscherm of rechterzijde. Als u de instelling Taakbalk automatisch verbergen activeert, verdwijnt de taakbalk uit beeld. De taakbalk wordt automatisch getoond zodra u de muisaanwijzer naar de onderkant van uw beeldscherm beweegt.

Geen behoefte aan doorzichtige (voorbeeld)schermen? Schakel het Windows Aero-thema uit en kies voor een standaard thema.

0 Reactie(s) op: Helpdesk: Doorzichtige schermpjes uitschakelen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.