Helpdesk: Geblokkeerde bestanden wissen of verplaatsen

Door: robbin-ooijevaar | 02 juli 2010 07:59

How To

Vraag van een lezer: Ik kan een (sub)map in mijn mailprogramma Thunderbird niet verwijderen. Ik kan de inhoud wel wissen, de map zelf niet. Wat ik ook probeer (de del-knop, het rode kruis, de rechtermuisknop, verslepen naar de prullenbak enzovoort), het lukt me niet. Ik gebruik Windows XP SP3. Weet u een oplossing?

Ons antwoord: Sommige bestanden en mappen worden door Windows geblokkeerd. Dit wordt meestal veroorzaakt omdat een programma gebruikmaakt van een of meerdere bestanden. Dit is eenvoudig op te lossen met een programma als Unlocker. Unlocker laat u zien welke programma’s of processen bezig zijn met een bestand of map. Vervolgens kunt u vragen om het bestand – of de map - vrij te geven, waarna u het vervolgens kunt wissen of verplaatsen. Als dit niet lukt, kunt u opdracht geven om dit te doen bij de volgende herstart van Windows.

Let op: hulpprogramma’s als Unlocker zijn in staat om essentiële systeembestanden te verwijderen of verplaatsen. Het is af te raden om bestanden en mappen te verplaatsen of wissen waarvan u niet honderd procent zeker bent wat de gevolgen zullen zijn. Het foutief wissen van systeembestanden kan een negatieve invloed hebben op de stabiliteit van uw computer.

Dankzij hulpprogramma’s als Unlocker kunt u geblokkeerde of beveiligde bestanden verplaatsen en zelfs wissen.

0 Reactie(s) op: Helpdesk: Geblokkeerde bestanden wissen of verplaatsen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.