Helpdesk: Outlook 2003-problemen

Door: Edmond Varwijk | 03 maart 2010 12:25

How To

Vraag van een lezer: Ik bezit een ACER Aspire M5630 met Vista Home Edition en heb zowel Office 2007 als Outlook 2003 geïnstalleerd. Ook Windows Mail is actief, maar wordt niet gebruikt. Enige tijd gelden begon Outlook 2003 problemen te vertonen: het programma reageerde niet meer, moest opnieuw opgestart worden, het mailbestand hersteld, etc. Op dit moment kan ik wel zowel in Outlook als in Windows Mail mail ontvangen, maar ik kan niets versturen. Incidenteel doet hij het soms weer een tijdje, maar daarna niet meer. Op mijn laptop functioneert Outlook 2003 en Office 2007 prima naast elkaar – volgens een computerwinkel is dit niet mogelijk.

Ons antwoord: De computerwinkel heeft de klok horen luiden, maar weet niet waar de klepel hangt. Hun bewering is juist als het zou gaan om Outlook 2003 en Outlook 2007. Outlook mag op elke Windows-installatie maar één keer geïnstalleerd zijn. Sterker nog: wanneer u Office 2003 geïnstalleerd hebt en de installatie van Office 2007 start, krijgt u ondubbelzinnig de melding te zien dat twee versies van Outlook niet mogen voorkomen. Outlook 2003 wordt tijdens de upgrade - ook wanneer u aangeeft deze wel te willen behouden – rücksichtslos vervangen door Outlook 2007.

Ik vermoed dat u Office 2003 hebt geïnstalleerd en de Home & Student-versie van Office 2007 gekocht. Laatstgenoemde versie bevat geen Outlook (volgens Microsoft hebben studenten massaal om OneNote gevraagd). En dan zou het inderdaad mogelijk moeten zijn om Office 2007 te gebruiken naast de al geïnstalleerde Outlook 2003 uit Office 2003.

Dat Outlook nu problemen geeft, zou ik niet zo snel wijten aan Outlook 2003 en de overige programma’s uit Office 2007. Dat u zowel Outlook als Windows Mail kunt gebruiken, moet ook geen probleem opleveren. De informatie die u verder geeft zijn de (excuus)algemeenheden die Outlook genereert en waar je niets mee kunt als eindgebruiker. Omdat u zelf de Herstelfunctie van Outlook al geprobeerd hebt, zou ik u aanraden alle Office-applicaties te verwijderen, dan eerst Outlook 2003 te installeren en tot slot Office 2007. Voordat u dergelijke rigoureuze stappen neemt, kan het overigens geen kwaad om de e-mailaccounts te verwijderen en weer aan te maken. Het eenvoudigste gaat dit via het onderdeel Mail / E-mail-accounts in het Configuratiescherm. De kans bestaat dat het probleem dan is verholpen.

Twee versies van Outlook naast elkaar installeren is niet mogelijk.

0 Reactie(s) op: Helpdesk: Outlook 2003-problemen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.