Het beste inzicht in jouw financiën

Door: robin-smit | 21 maart 2013 11:47

Review

We roepen allemaal dat we op dit moment even op de kleintjes moeten letten, maar weet jij eigenlijk wel waar jouw kleintjes naartoe gaan? Is het bijvoorbeeld wel zo dat je echt heel veel geld gaat besparen als je iets vaker de fiets pakt in plaats van de auto? Met MoneyWiz heb je zo antwoord op die en andere vragen over jouw financiën.

MoneyWiz is een verzameling apps voor de Mac, iPhone en iPad die je meer inzicht geeft in jouw uitgaven en inkomsten. Op wijzigingen in de interface na zijn alle drie de apps nagenoeg hetzelfde. Er zal in deze review dus geen onderscheid worden gemaakt tussen de afzonderlijke apps.

In MoneyWiz heb je de mogelijkheid om van verschillende rekeningen bij te houden waar jij je geld aan uitgeeft. Om dit te doen is het eerst nodig virtuele rekeningen aan te maken in de app. Vervolgens is het mogelijk om elke bij- of afschrijving op te geven in de app. Hierbij zal de app je onder andere vragen om wat voor bedrag het gaat, in welke categorie je dit geld uitgeeft of ontvangt en wie de begunstigde is in het geval van een afschrijving. Wanneer je deze gegevens niet handmatig wil invullen is het ook mogelijk een bestand van jouw bank te importeren. Het is hierbij echter wel van belang goed op te letten hoe MoneyWiz de gegevens van je bank interpreteert. Doe je dit niet, dan zal het overzicht van je financiën behoorlijke rommelig worden doordat bijvoorbeeld inkomsten en uitgaven door elkaar worden gehaald.

Wie al zijn financiële gegevens goed opgeeft in de app zal hier al snel profijt van hebben. MoneyWiz geeft je namelijk de mogelijkheid om aan de hand van alle gegevens die je hebt ingevoerd uitgebreide analyses te bekijken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om in een oogopslag te zien hoeveel geld je binnen elke categorie uitgeeft per maand. Verder zijn onder andere grafieken met hierin de ontwikkeling van jouw saldo of eigen vermogen op te vragen. MoneyWiz weet op deze manier op een indrukwekkende manier financiën voor iedereen overzichtelijk te maken.

MoneyWiz biedt verder de mogelijkheid om begrotingen te maken en betalingen in te plannen. Hiermee maakt de app het eenvoudig om ook op de lange termijn meer inzicht in financiën te krijgen. Zo krijg je direct een waarschuwing wanneer je meer geld uitgeeft binnen een bepaald categorie dan je had begroot. Een ander groot voordeel is de mogelijkheid om de gegevens van MoneyWiz automatisch te laten synchroniseren via een beveiligde server. Helaas zul je hiervoor wel even flink in de buidel moeten tasten, want zowel de Mac-, iPhone- als iPad-app zul je los moeten aanschaffen.

Kortom

MoneyWiz is een uitgebreide verzameling apps waarmee jij volledig inzicht in je financiën kunt krijgen. De app laat je al je uitgaven en inkomsten overzichtelijk ordenen en geeft je bovendien de mogelijkheid om begrotingen te maken. Alle informatie in de apps kan automatisch worden gesynchroniseerd, waardoor je altijd toegang hebt tot de laatste informatie. Wie MoneyWiz op de iPhone, iPad en Mac wil gebruiken, zal helaas alle drie deze apps afzonderlijk moeten aanschaffen.

0 Reactie(s) op: Het beste inzicht in jouw financiën

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.