Het beste van 2014: 10 must-have Android-apps

© PXimport

Het beste van 2014: 10 must-have Android-apps

Geplaatst: 23 december 2014 - 10:33

Aangepast: 16 november 2022 - 09:53

Redactie Computer!Totaal

Hoe groter het aanbod apps in Google Play wordt, des te lastiger is het om de pareltjes eruit te vissen. Wij schieten te hulp, met deze lijst van apps die op iedere Android-smartphone of -tablet zouden moeten staan.

Fences

Fences is een app voor 'geo-fencing'. Je maakt bepaalde profielen aan voor bepaalde plekken waar vaak komt, zodat je telefoon precies weet hoe hij moet reageren.

 

© PXimport

Zo kun je bijvoorbeeld een profiel aanmaken voor de bioscoop. Elke keer dat je het gebouw binnenloopt, zal je telefoon automatisch in de stille modus gaan. Dat scheelt tijd, en krijg je nooit meer ongemakkelijke telefoontjes.

Fences

Prijs: Gratis

Download Fences op Google Play

Battery Defender

De naam zegt het al een beetje: deze app helpt je met het bijhouden van je accu. Je schakelt Battery Defender in, laat de app even lopen en krijgt verschillende batterijbesparende opties op een presenteerblaadje.

 

© PXimport

Een handige feature is dat je bijvoorbeeld wifi en bluetooth via de app uit kan zetten, zodat je niet alles los in je instellingen hoeft te veranderen. Ook kun je bepaalde apps die je wel belangrijk vindt negeren.

Battery Defender

Prijs: Gratis

Download Battery Defender op Google Play

Jotterpad

Jotterpad is een simpele tekstverwerker. Geen overbodige poespas die de app traag maakt of functies die je toch nooit gebruikt, maar gewoon een makkelijk te gebruiken app die doet wat je ervan verwacht.

 

© PXimport

Een paar kleine toevoegingen die wél heel handig zijn, zijn de woordenteller, 'Ctrl+z-functie' en een feature om woorden of zinsdelen in je bestand terug te vinden.

Jotterpad

Prijs: Gratis

Download op Google Play

Sync.ME

Het wordt steeds belangrijker om informatie te synchroniseren tussen verschillende apps of devices. Zo heb je immers overal en altijd de meest recente informatie bij de hand, en hoef je nooit meer handmatig dingen over te zetten.

 

© PXimport

Sync.ME speelt in op die behoefte. Facebook- en LinkedIn-updates worden gesynchroniseerd met je contactenlijst, zodat je altijd up-to-date gegevens hebt. Ook kun je mensen in groepen bundelen om zo in één keer een fotoalbum met je hele familie te delen.

Sync.ME

Prijs: Gratis

Download op Google Play

Restaurant Finder

Honger? Dan kun je best ergens een hapje gaan eten. Maar waar? In je eigen dorp of stad zal je de beste plekjes wel kennen, maar hoe zit het als je op vakantie bent?

 

© PXimport

Met Restaurant Finder kun je simpel zoeken op restaurants in de buurt. Voer simpelweg je postcode in en de app komt met een scala aan mogelijkheden, zodat je nooit meer lang hoeft te zoeken naar een plekje om te eten.

Restaurant Finder

Prijs: Gratis

Download Restaurant Finder op Google Play

Link Bubble Browser

De meeste browsers werken ongeveer hetzelfde. Met Google Chrome is op zichzelf weinig mis, maar er zijn altijd kapers op de kust. Link Buddle is zo'n kaper, die probeert de manier van browsen ingrijpend te veranderen.

 

© PXimport

En dat lukt aardig. Link Bubble richt zich vooral op het snel delen van wegpagina's met vrienden. Een fijne feature is dat de browser een link waarop je klikt op de achtergrond opent, zodat je gewoon verder kunt gaan met wat je aan het doen was voor je de pagina daadwerkelijk bezoekt.

Link Bubble

Prijs: Gratis

Download Link Bubble op Google Play

AcDisplay

Bij iets simpels als je vergrendelscherm denk je niet snel aan veranderingen. Toch bestaat AcDisplay, een app om de weergave van je vergrendelscherm een persoonlijk tintje te geven.

 

© PXimport

Zo kun je bijvoorbeeld een dynamische achtergrond toevoegen, of kun je simpel kiezen welke meldingen je niet wil tonen op het beginscherm. Ook is het handig dat je meldingen nog steeds gewoon direct vanaf het vergrendelscherm kunt openen.

AcDisplay

Prijs: Gratis

Download AcDisplay op Google Play

500 Firepaper

500px is een website waarbij gebruikers foto's van hoge kwaliteit met elkaar kunnen delen. De website beschikt inmiddels over een grote database aan beeld, en het zou zonde zijn om die niet te gebruiken.

 

© PXimport

Daarom kun je met 500 Firepaper elke dag een nieuwe achtergrond voor je Android-toestel krijgen, zonder dat je er ook maar een seconde tijd aan kwijt bent. Je krijgt gewoon automatisch de mooiste achtergronden o je smartphone of tablet.

500 Firepaper

Prijs: Gratis

Download 500 Firepaper op Google Play

Financius

Met Financius krijg je inzicht in je inkomsten en uitgaven. Door de interface hoef je je nooit meer druk te maken om je financiën, je kunt alles gewoon real-time op je telefoon bijhouden.

 

© PXimport

Je kunt meerdere account openen, bijvoorbeeld een zakelijke en een persoonlijke, of een voor elk gezinslid. Via de vele grafiekjes en lijstjes krijg je een duidelijk overzicht in je kostenplaatje.

Financius

Prijs: Gratis

Download Financius op Google Play

Whistle Me

Dit is een app voor de slordige Android-gebruikers onder ons. Raak jij ook steeds je telefoon kwijt? Dan is Whistle Me echt iets voor jou. Met de app hoef je namelijk alleen maar te fluiten en je smartphone laat je weten waar hij is.

 

© PXimport

Zo hoef je nooit meer achter de bank te kruipen of je hele matras overhoop te halen om je telefoon te vinden. Even de lippen op elkaar en fluiten maar, en je hebt je telefoon in een mum van tijd weer terug.

Whistle Me

Prijs: Gratis

Download Whistle Me op Google Play

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten