Hyperlinks uitschakelen in Word 2013

Door: Martin Gijzemijter | 06 juli 2015 06:44

How To

Microsoft probeert je het werken met Word zo makkelijk mogelijk te maken, soms tot op het irritante af. Want waarom worden hyperlinks automatisch klikbaar?

We snáppen natuurlijk wel waarom dat zo is, maar handig is het niet altijd. Vooral wanneer je nog druk in een document aan het tikken bent waarvan de helft verandert in een blauw circus dat maar lastig te bewerken is. Gelukkig is er een manier om het automatisch vormen van hyperlinks uit te schakelen. De omschrijving die we je hier geven is overigens bedoeld voor de meest recente versie van Word. Lees ook: Overzichtelijk wijzigingen bijhouden in Word.

AutoCorrectie

Klik linksboven in je document op Bestand, en vervolgens op Opties, helemaal linksonder in de navigatiebalk. Vervolgens klik je op de knop Controle, waarna er allerlei opties verschijnen voor het redigeren van je documenten. Klik op de knop AutoCorrectie-opties en vervolgens op het tabblad AutoFormat tijdens typen (ja, ze hebben de optie behoorlijk verstopt). Zoek vervolgens naar de optie Internet- en netwerkpaden door hyperlinks en verwijder het vinkje bij de betreffende optie. Zodra je je wijzigingen opslaat zul je zien dat Word vervolgens netjes van je hyperlinks afblijft.

Hyperlink invoegen

Maar wat als je een woord nu wel gekoppeld wilt hebben aan een website? Dan selecteer je het woord (of de reeks woorden), rechtsklik je erop en klik je vervolgens op Hyperlink. Zo heb je de volledige controle terug over de opmaak van je eigen document.

0 Reactie(s) op: Hyperlinks uitschakelen in Word 2013

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.