Inhoud bureaublad weergeven in taakbalk Windows 8

Door: Martin Gijzemijter | 11 september 2013 10:35

How To

Microsoft tracht met iedere versie van Windows de weergave van beschikbare programma's efficiënter te maken. In Windows 8 heeft het bedrijf dat gedaan door het startscherm toe te voegen. Kan je echter geen afscheid nemen van het bureaublad? Met deze tip krijg je het beste van twee werelden!

Lijst bureaublad toevoegen aan taakbalk

Het belangrijkste voordeel van het startscherm van Windows 8, is dat je deze oproept bovenop de andere zaken die je aan het doen bent. Het nadeel van het bureaublad is daarentegen dat je al je apps moet minimaliseren, voordat je je bureaublad kunt zien. En dat is niet echt efficiënt.

Daarom zou een soort combinatie tussen een menu start en de inhoud van je bureaublad wel handig zijn. Gelukkig is dat eenvoudig te realiseren. Klik met de rechtermuisknop op een lege plek in de taakbalk en vervolgens op Eigenschappen. In het venster dat verschijnt klik je op het tabblad Werkbalken.

Via het menu Eigenschappen van taakbalk kun je items toevoegen.

Je kunt hier nu een aantal opties aanvinken. In dit geval vink je de optie Bureaublad aan, waarmee je feitelijk de inhoud van je bureaublad toevoegt aan de taakbalk. Klik op OK om de wijzigingen op te slaan, en je ziet rechtsonder in de taakbalk het kopje Bureaublad verschijnen. Klik hierop, en je krijgt een lange lijst te zien met items die je open hebt staan in je bureaublad.

Voeg de optie bureaublad toe en je krijgt een uitgebreid overzicht van alles dat op je bureaublad staat.

1 Reactie(s) op: Inhoud bureaublad weergeven in taakbalk Windows 8

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 11 september 2013 15:39 Anoniem
    Volgens mij kon dat al met XP . . . .
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.