Je computer altijd bij de hand

Door: robin-smit | 05 januari 2012 12:34

Review

Overal toegang hebben tot een pc vanaf een iPad door middel van een extern bureaublad werkt niet altijd even soepel. iTap Mobile RDP zou echter tot twee keer zo snel moeten werken dan vergelijkbare apps.

iTap Mobile RDP is een app die met behulp van het RDP protocol van Windows een verbinding kan opzetten tussen een pc met windows en een iPad. Hierdoor is het mogelijk om de computer vanaf de iPad te besturen, of content van de computer te bekijken. Dit is zowel mogelijk binnen een thuisnetwerk als op afstand.

Het opzetten van de verbinding tussen de iPad en een computer is niet zeer ingewikkeld, maar er moeten enkele instellingen worden veranderd en er moeten handmatig gegevens worden ingevoerd. Wanneer deze verbinding eenmaal tot stand is gebracht, kan deze altijd gemakkelijk worden hersteld. De kwaliteit en snelheid van iTap Mobile RDP zijn vele malen beter dan die van vergelijkbare apps. Door multitouch gebaren is het eenvoudig om windows te besturen. Afhankelijk van de kwaliteit van het netwerk en de instellingen in de app is standaard gebruik van windows op afstand heel goed mogelijk.

Kortom

iTap Mobile RDP maakt het op afstand besturen van een pc met behulp van de iPad erg gemakkelijk. Het instellen had iets eenvoudiger gekund, maar wanneer de verbinding eenmaal tot stand is gebracht zijn bij een optimale verbinding de standaard functies in windows zeer goed te gebruiken.

0 Reactie(s) op: Je computer altijd bij de hand

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.