Juweeltje uit de oude doos

Door: robin-smit | 25 december 2012 16:45

Review

Het lijkt tegenwoordig wel een rage te zijn om oude games nieuw leven in te blazen met een mobiele versie. Na games als Grand Theft Auto Vice City en Carmageddon is het nu de beurt aan de alom geprezen Role Playing Game Baldur's Gate: Enhanced Edition.

Baldur's Gate is een zeer uitgebreide Role Playing Game waarin jij als speler de mogelijkheid hebt om op volledig eigen wijze het verhaal door te spelen. Dit kan namelijk met veel verschillende klassen en spreuken. In totaal moet dit avontuur je zo'n 80 uur aan gameplay opleveren, waardoor je je voorlopig even niet hoeft te vervelen.

De originele versie van Baldur's Gate stamt uit 1998 en dat is helaas erg goed te merken. Zowel de gameplay zelf als de vormgeving lopen ver achter op vergelijkbare games. Dit neemt niet weg dat Baldur's Gate na 14 jaar nog steeds een zeer sterke en uitgebreide game is die voorgoed zijn stempel heeft gedrukt op de game industrie. Wie aan de slag wil gaan met Baldur's Gate zal, met een prijs van €8,99, wel behoorlijk in de buidel moeten tasten.

Kortom

Baldur's Gate: Enhanced Edition is een opnieuw uitgegeven versie van de in 1998 verschenen Role Playing Game Baldur's Gate. De tijd heeft niet stilgestaan en dat is helaas ook duidelijk te merken in de game. Dit neemt echter niet weg dat Baldur's Gate nog steeds een erg interessante game is die je heel wat uurtjes zoet kan houden.

0 Reactie(s) op: Juweeltje uit de oude doos

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.