Disney+ kijklijst leegmaken: zo doe je dat

Door: Wesley Akkerman | 20 mei 2020 09:34

DIsney Plus
Nieuws

We snappen het: je hebt net Disney+ en hebt uit enthousiasme de halve catalogus op je kijklijst gezet. Maar nu die lijst ineens heel lang is, ben je het overzicht kwijt van wat je écht wil zien. Maar hoe moet je die lijst nou weer leegmaken of op z’n opruimen? We leggen het uit in dit artikel.

Veel videostreamingdiensten bieden de optie van een kijklijst aan, zodat je snel terug kunt vinden wat je graag had willen zien. Meestal is het handig om de content uit de lijst te halen wanneer je die net gekeken hebt, maar soms is niet altijd duidelijk hoe je dat moet doen. Binnen de Netflix-app kun je dat per titel doen door hem te selecteren, maar hoe werkt dat bij Disney+?

Kijklijst Disney Plus leegmaken

Dat doe je heel gemakkelijk via de applicatie van Disney+, beschikbaar op Android en iOS. Als je de videostreamingdienst met meerdere familieleden of vrienden gebruikt, dan moet je na het openen van de app je eigen profiel selecteren. Onderaan de app tref je nu je profielfoto aan (bij ons is dat Donald Duck). Tap daarom en selecteer nu de bovenste optie: Mijn lijst. Na het openen zie je hier de lijst met titels staan die je bewaard hebt. Door op een titel te tappen en op het vinkje naast de afspeelknop te tappen, haal je de film, serie of documentaire van je lijst af.

Als je dit soort dingen liever vanachter je pc of laptop regelt, dan kan dat gelukkig ook. Je kunt daarvoor inloggen op de website van Disney+. Daar kies je wederom je eigen profiel uit, zodat je toegang krijgt tot je eigen gegevens en opgeslagen titels. Bovenin zie je het menu staan, met in het midden de knop Mijn lijst. Als je daar dan op klikt en vervolgens de film, serie of documentaire opent die je wil verwijderen, dien je wederom het vinkje weg te halen. Als je de stappen eenmaal achter de rug hebt, dan staan ze niet meer in je lijst.

Wil je ze er toch weer op hebben? Geen probleem. Door de content simpelweg op te zoeken in de applicatie of op de website en op het vinkje te tappen of klikken naast de afspeelknop, staat dat wat je later wil zien wederom op je eigen, persoonlijke lijstje. Wel zo handig, natuurlijk.

DIsney Plus
DIsney Plus
DIsney Plus
DIsney Plus

0 Reactie(s) op: Disney+ kijklijst leegmaken: zo doe je dat

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.