Kleef post-its op het hele web

Door: koen-vervloesem | 16 maart 2010 15:52

How To

Bezoekt u vaak webpagina’s waarbij u even kort iets wilt opschrijven om uzelf ergens aan te herinneren? Dan is Xsticky een welkome oplossing voor u. Met deze Firefox-uitbreiding kunt u kattebelletjes aan webpagina’s kleven, net zoals die gele memobriefjes in het echt.

De add-on Xsticky breidt Firefox (vanaf versie 3.5) uit met virtuele kattebelletjes. Bezoekt u een webpagina en denkt u plots aan iets dat u moet onthouden, dan klikt u onderaan in de statusbalk op het icoontje van het potlood, of rechtstklikt u op de pagina en kiest u Add Sticky Note of drukt u op Ctrl+Alt+A, waarna u een geel memobriefje te zien krijgt. Typ nu uw boodschap aan uzelf in of sleep tekst naar het memobriefje. Wanneer u verder surft en later op dezelfde webpagina terugkomt, krijgt u het kattebelletje opnieuw te zien.

U kunt zoveel memo’s op een webpagina plakken als u maar wilt, al wordt het dan wel nogal moeilijk om de pagina nog te lezen. De memobriefjes zijn gelukkig ook te minimaliseren zodat ze niet in de weg staan, u kunt ze vergroten, verkleinen en verplaatsen, en ook de kleur, het lettertype, de fontgrootte en de transparantie zijn per memo in te stellen.

Xsticky is heel simpel, maar daardoor is het ook zo intuïtief te gebruiken. Leest u een artikel op Computer!Totaal en wil u erop reageren, maar hebt u daar nu geen zin in, dan laat u gewoon een memo achter. Komt u de dag erna opnieuw op de pagina, dan herinnert Xsticky u aan uw boodschap. Ook als u zelf een website ontwerpt is de add-on handig: u kunt dan uw hele website vol hangen met opmerkingen over wat er nog moet veranderen.

Met Xsticky kleeft u memobriefjes op het hele web.

0 Reactie(s) op: Kleef post-its op het hele web

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.