Kloof met de gemeente verkleinen

Door: menno-van-bohemen | 17 januari 2012 12:00

Review

De opkomst van de geavanceerde smartphones heeft er niet alleen voor gezorgd dat je geen normaal gesprek meer kunt voeren in de trein en dat we nu AngryBirds kunnen spelen. Het heeft ook zeker z'n voordelen. Doordat zo'n beetje iedereen een digitale camera bij zich heeft, is het makkelijk om snel een foto te nemen van iets wat je opvalt. Handig, want een foto zegt immers meer dan 1000 woorden.

Een app die op een nuttige manier gebruik maakt van de camera in je iPhone is BurgerConnect. De app maakt op een simpele manier communicatie mogelijk met de gemeente waarin je je begeeft. Als je bijvoorbeeld een stoeptegel los ziet liggen, vervuiling ziet of vandalisme of overlast mee maakt, dan kun je dit met een paar drukken op de knop melden bij je gemeente.

Eerst geef je aan wat je te melden hebt, waarna je een omschrijving mee kunt geven. Daarna kun je met behulp van GPS de bewuste plek aangeven en een foto maken. Een melding maken kan zowel onder je eigen gegevens als anoniem en na het versturen van de melding komt deze bij de juiste gemeente die daarna aktie onderneemt.

Kortom

BurgerConnect is een app die de kloof met de gemeente probeert te dichten. Op eenvoudige wijze kun je melding maken van problemen in de openbare ruimte. Ook voor klachten en vragen aan de gemeente kun je in de app terecht, evenals het bekijken van nieuws en aankondigingen. Handig!

0 Reactie(s) op: Kloof met de gemeente verkleinen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.