Mass Renamer 1.1

Door: evi-maquoi | 19 februari 2010 13:03

Review

Als u geen duidelijke mappen- en bestandstructuur hebt, moet u na verloop van tijd wel eens lang zoeken om de juiste documenten op uw harde schijf op te sporen. Dankzij Mass Renamer is het mogelijk om Office-bestanden in een handomdraai een andere naam te geven. Handig voor wie honderden Word- of Excel-bestanden heeft.

Er bestaat tig verschillende freewarepakketten om bestandsnamen te wijzigen. CKRename is bijvoorbeeld erg handig om grote hoeveelheden bestanden in batch een andere naam te geven en Métamorphose is dan weer een aanrader indien u ook mappen van een andere naam wilt voorzien. Mass Renamer van GetData verschilt van bovenstaande programma’s omdat het speciaal ontwikkeld is voor het wijzigen van bestandsnamen van Office-documenten. U kunt bestanden toevoegen aan Mass Renamer door naar de exacte bestandslocatie te navigeren of de bestanden simpelweg naar Mass Renamer te verslepen. Let wel, Mass Renamer kan niet overweg met OpenOffice-bestanden (.odt) of Microsoft Works-documenten (.wps).

Het toevoegen van Office-documenten aan Mass Renamer is erg eenvoudig.

Velden kiezen

Wanneer u bestanden hebt toegevoegd aan Mass Renamer is het erg gemakkelijk om nieuwe bestandsnamen te genereren. Mass Renamer is namelijk in staat om gebruik te maken van de bestandseigenschappen die u in Word, Excel of elk ander Microsoft Office-programma hebt toegevoegd. Via Available Fields kunt u aangeven welke velden u wilt gebruiken in de nieuwe bestandsnaam. U hebt de keuze uit onder andere Author, Subject, Keywords, Create Date Time, Word Count, enzovoorts. U bepaalt volledig zelf welke velden u wilt gebruiken en in welke volgorde. Via Prefix kunt u eventueel nog eerst een beginletter of –woord instellen en via Delimeter stelt u het scheidingsteken (bijvoorbeeld een koppelteken of liggend streepje) tussen de verschillende velden in. Eén klik op de Rename-knop later hebben alle bestanden een nieuwe naam.

Mass Renamer is een interessante toepassing voor iedereen met een grote hoeveelheid Office-bestanden. Indien u tenminste de moeite wilt doen om de bestandseigenschappen correct in te voeren.

Dankzij de Generate New Filenames-knop krijgt u een voorbeeldweergave van de nieuwe bestandsnamen.

Mass Renamer 1.1

Freeware

Taal Engels

Medium 640 KB download

OS Windows 98/2000/XP/Vista

Systeemeisen Pentium II, 256 MB RAM, 5 MB harde-schijfruimte

Maker GetData

Oordeel 7/10

Pluspunten

Handig

Eenvoudig in gebruik

Veel beschikbare velden

Minpunten

Niet Nederlandstalig

Enkel voor Office-documenten

Werkt niet met OpenOffice- of Microsoft Works-bestanden

0 Reactie(s) op: Mass Renamer 1.1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.