McAfee LiveSafe 2015 - Beveiliging voor al je apparaten

Door: Edmond Varwijk | 19 december 2014 10:08

Review

Net als alle andere leveranciers van beveiligingsproducten worstel ook McAfee met het veranderde pc-gebruik en de opkomst van smartphones en tablets. Het makkelijkste deel van deze uitdaging heeft het bedrijf opgelost: de licentie.

McAfee LiveSafe 2015

Prijs

€ 89,95 (onbeperkt aantal apparaten, 1 jaar)

Taal

Nederlands

OS

Windows XP/Vista/7/8

OS X 10.7

Android

iOS

Website

www.mcafee.com

8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Onbeperkt aantal apparaten
 • Veel functionaliteit
 • Licht
 • Gebruiksvriendelijk
 • Minpunten
 • Prijs
 • Minder functies iOS

LiveSafe is een 'all you can eat'-beveiligingssuite waarmee je onbeperkt alle pc's, Macs, smartphones en tablets binnen het huishouden mee mag beveiligen. LiveSafe ondersteunt Windows, OS X, iOS en Android, maar geen Windows Phone. Per platform biedt het andere beveiligingsfuncties. Het uitgebreidst is LiveSafe op Windows met antimalware, firewall, antispam, netwerkbeveiliging en ouderlijk toezicht. Lees ook: 9 tips om je Mac volledig te beveiligen.

In deze versie heb je ook de functie SafeKey voor het veilig bewaren van inloggegevens van websites en de functie Personal Locker voor het versleuteld opslaan en synchroniseren van bestanden tussen alle apparaten. Behalve met een pincode kun je de bestanden ook biometrisch beveiligen door tijdens de installatie een foto van jezelf te maken en je gezicht telkens opnieuw live te scannen met een webcam of ingebouwde camera.

LiveSafe of Windows is McAfee Internet Security met al zijn bekende functies.

Verschillen

Op de Mac is wel de functie SafeKey aanwezig, maar ontbreekt de Personal Locker evenals het ouderlijk toezicht en de antispam. Op iOS biedt LiveSafe de minste functionaliteit. Het biedt wel het opsporen van een verloren of gestolen apparaat, het op afstand wissen van alle gegevens en back-up en herstel (allemaal zaken die overigens standaard al op iOS beschikbaar zijn), maar juist geen antimalware, geen mogelijkheid tot het op afstand vergrendelen van het apparaat en geen bescherming tijdens het surfen op het web. Zaken die wel weer allemaal op Android aanwezig zijn.

Het verschil in functionaliteit op de verschillende platformen doet afbreuk aan het gebruiksgemak en is soms ook onnodig. Zo zou je wanneer je laptop is gestolen die ook wel op afstand willen blokkeren, opsporen en opschonen, maar die functies ontbreken op zowel Windows als Mac. Deze situatie is overigens niet uniek voor McAfee: alle multiplatform-beveiligingsproducten hebben nu nog deze beperking. McAfee is zonder meer op de goede weg, met het centrale beheer van alle apparaten waarop LiveSafe is geïnstalleerd en de installatie die geheel zonder computer kan verlopen. Na enkele jaren met minder goede prestaties in vergelijkende tests, is de kwaliteit van McAfee's antimalware dit jaar overwegend goed tot zeer goed in de tests van AV-Test en AV-Comparatives.

Je kunt bestanden in de Personal Locker ook biometrisch beveiligen met een foto-vergelijking.

Conclusie

Er is nog voldoende te verbeteren in McAfee LiveSafe. De uitdaging om op alle platformen dezelfde beveiliging te bieden is door de 2015-versie nog niet helemaal ingevuld. Evengoed is LiveSafe 2015 voor huishoudens met meerdere pc's, Macs, tablets en smartphones zonder meer een goede beveiligingskeuze.

2 Reactie(s) op: McAfee LiveSafe 2015 - Beveiliging voor al je apparaten

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 19 december 2014 14:31 Anoniem
  Fear sells !!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 11 augustus 2015 11:39 Anoniem
  He Gast, heb jij een beter alternatief?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.