Media Center Studio

Door: dennis-gandasoebrata | 22 mei 2010 09:43

How To

Windows Media Center maakt standaard deel uit van Windows Vista en Windows 7. Erg persoonlijk is Media Center niet. Daarin brengt u verandering met een eigen thema. Past u de bestanden van Media Center liever niet handmatig aan, maar wilt u wel een eigen thema toepassen? Geen probleem. Met het gratis programma Media Center Studio kunt u Media Center ook volledig naar uw hand zetten.

In de artikelen Windows Media Center: achtergrond aanpassen en Windows Media Center: thema maken laten we zien hoe u handmatig het uiterlijk van Windows Media Center aanpast. Onderstaande tips zijn bedoeld voor iedereen die het handwerk liever aan een handig tooltje overlaat.

Tip 1. Downloaden en installeren

Op www.adventmediacenter.com vindt u de nieuwste versie van Media Center Studio. U mag het programma gratis gebruiken. Het is nog een bèta; kijk dus niet vreemd op als er nog fouten in zitten.

Nadat u het programma hebt gedownload en geïnstalleerd, vindt u het via Start, Alle programma’s, Advent, Media Center Studio. Media Center Studio maakt gebruik van een ribbon (ofwel lint), zoals u mogelijk uit Office 2007 en Office 2010 bent gewend. Op het tabblad Home ziet u welke thema’s beschikbaar zijn (via het tabblad Theme). Het tabblad ernaast – Start Menu – laat zien hoe het menu van Media Center is opgebouwd.

Met Media Center Studio hoeft u relatief weinig handwerk te verrichten.

Tip 2. Het gebruik

Klik op een thema om de instellingen te tonen. Om een nieuw thema te maken, kiest u voor New (in de sectie File) op de ribbon Home. Media Center Studio vraagt eerst om een enkele basisgegevens, zoals de naam van de maker en een eventuele beschrijving. Links vindt u de hoofdcategorieën: Colors, Font en Images. Klik op Colors. In het rechtervenster bepaalt u vervolgens de kleuren voor het thema. Hierbij gebruikt u de schuifregelaars om de kleurwaarden te bepalen. In de volgende sectie – Fonts – kunt u de lettertypen aanpassen. Kies per lettercategorie – zoals Button Text, Background Title Text en Thumbnail Button Text – welk font u eraan wilt toekennen en welke lettergrootte hiervoor nodig is.

De onderdelen van Media Center zijn in categorieen onderverdeeld.

Tip 3. Afbeeldingen aanpassen

Het leukste werk komt nu. Links in Media Center Studio vindt u de sectie Images. Hierin bepaalt u het uiterlijk van Media Center. Klik eerst op een sectie die u wilt aanpassen – bijvoorbeeld Audio voor de geluids- en muziekonderdelen – en blader door de verschillende onderdelen. Wilt u een onderdeel aanpassen? Klik op Browse en selecteer uw eigen afbeelding. U kunt hiervoor jpg- en png-bestanden gebruiken. Deze worden direct aangepast binnen het thema. Hebt u de aanpassingen doorgevoerd en bent u tevreden? Klik op de knop Save (u vindt deze in de sectie File van de ribbon).

Alle individuele elementen van Media Center aanpassen.

Tip 4. Thema’s importeren

Het zelf maken van thema’s voor Media Center is relatief populair. Hebt u een eigen thema gemaakt of wilt u snel een thema van een ander gebruiken? Op de (Engelstalige) website www.xpmediacentre.com.au/community/media-center-studio vindt u een forum waarin nieuwe thema’s worden geplaatst en besproken. Hier kunt u ook uw eigen thema met medebezoekers delen. Als u een thema van een ander wilt gebruiken, slaat u dit op en kiest u in Media Center Studio voor File, Import Theme. Geef vervolgens aan waar het thema is opgeslagen.

Tip 5. Uitgebreide gids

Standaard biedt de elektronische programmagids (EPG) een overzicht van zeven kanalen. Hebt u behoefte aan meer kanalen, zonder dat u door de gids hoeft te bladeren. Waar u ook zoekt, er is nergens een mogelijkheid om het aantal rijen te vergroten. Met een truc lukt dit alsnog. Allereerst haalt u een extra bestand binnen via http://download.hack7mc.com/download.php?id=68. In Media Center Studio kiest u voor New. Geef het thema een naam en sla deze op. Vervolgens selecteert u uw thema op het tabblad Themes. Klik hierna op de knop Apply. Sluit Media Center Studio en start Media Center opnieuw. De programmagids bestaat voortaan uit tien rijen met informatie.

Meer kanalen voor de programmagids.

0 Reactie(s) op: Media Center Studio

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.