Merge 2.1

Door: Maikel Dijkhuizen | 17 december 2010 12:47

Review

Wanneer u als fanatiek (hobby)fotograaf kiekjes op internet plaatst, dan is het verstandig om de bestanden te voorzien van een watermerk. De kans is in dat geval immers groter dat belangstellenden het originele exemplaar bij u opvragen, in plaats van deze te downloaden vanaf het web. Merge kan u hierbij helpen.

Plaats altijd een watermerk in foto’s, indien u niet wilt dat geïnteresseerde personen ze ongevraagd voor andere doeleinden gebruiken. Dankzij de freeware Merge is het mogelijk om uw rechten te beschermen. De interface ziet er niet alledaags uit, waardoor het even zoeken is naar alle opties. Het programma is hoofdzakelijk bedoeld om afbeeldingen samen te voegen. De gebruikersomgeving is er dan ook op gericht om twee beeldformaten te laden. U kunt de kiekjes (gedeeltelijk) overlappen of naast elkaar plaatsen. Daarnaast past u optioneel het contrast en de helderheid aan. Via File / Open Text voegt u een tekst als watermerk toe. U kiest hierbij zelf het lettertype, de puntgrootte en de kleur. Het is raadzaam hiervoor een transparante achtergrond toe te passen. Eventueel gebruikt u een eigen plaatje als watermerk. U selecteert bovenin de juiste bron, waarna u met de rechtermuisknop het logo of uw naam naar de juiste positie sleept. Om een watermerk te implementeren in alle foto’s van een map, navigeert u naar Edit / Batch merge. De originele bestanden blijven overigens onaangetast, omdat de bewerkte foto’s in een eigen map worden geplaatst. Helaas converteert het programma de bestanden naar een lagere resolutie. Voor het creëren van geschikte afbeeldingen in een online fotoalbum voldoet deze tool echter prima. Een minpuntje is dat u de schaal handmatig moet aanpassen om zwarte randen te voorkomen. Merge kan overweg met bmp-, tif-, png- en jpg-bestanden.

U voegt eenvoudig watermerken toe aan een complete map met foto’s.

Merge 2.1

Freeware

Taal Engels

Download 2,59 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Maker Philip Haydon

Oordeel 6/10

Pluspunten

Snel watermerken aan map met foto’s toevoegen

Minpunten

Lastige bediening

Lagere resoluties

Handmatig schaal aanpassen

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Merge 2.1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.