Adobe Scan: scannen met je smartphone

Door: evi-maquoi | 03 juni 2019 14:56

How To

Moet je voor je werk of een vereniging af en toe kosten declareren? Dat betekent parkeertickets en bonnetjes verzamelen … en ze af en toe ook kwijtraken. Dat kan makkelijker: door ze te scannen . Met behulp van de gratis app Adobe Scan zet je een foto in een handomdraai om naar een veelzijdige pdf.

App installeren

Adobe Scan is beschikbaar voor Android en iOS, je vindt hem in de app-store van jouw besturingssysteem. De app is volledig gratis, je moet je alleen even registreren om hem te gebruiken. Dat kan op verschillende manieren: handmatig door je e-mailadres in te geven en een wachtwoord te kiezen, met een bestaand Adobe ID, via Facebook of via Google.

Tickets scannen

Adobe Scan gebruikt de camera van je smartphone als draagbare scanner. Om een factuur, parkeerticket, restaurantbonnetje of betaalbewijs van de taxi in pdf-formaat op te slaan, moet je het dus simpelweg fotograferen. Dat is erg eenvoudig. Houd je smartphone recht boven het document. Probeer je toestel goed stil te houden. Op de sluiterknop tikken is zelfs niet nodig. Adobe Scan herkent het document automatisch en slaat razendsnel een afbeelding op. Zo kun je meerdere documenten snel achter elkaar vastleggen. Alleen je document wordt opgeslagen: de inhoud in het blauwe vak.

Een restaurantbon scannen kost welgeteld twee seconden.

Omzetten naar pdf

Er verschijnen rechts onderaan miniaturen van de foto’s die je gemaakt hebt. Als je op een miniatuur tikt, kom je in de bewerkmodus. Ziet de scan er automatisch goed uit? Dan tik je rechtsboven op PDF opslaan. Is er nog wat werk aan? Met de knoppen onderaan kun je de foto nog wat tweaken. Je kunt de foto bijsnijden, roteren of omzetten naar grijswaarden of whiteboardkleuren. Om de bestandsnaam te wijzigen, tik je bovenaan op het potloodje. Een bewaarde pdf kun je versturen per e-mail of via koppeling delen. Het is zelfs mogelijk om tekst op te zoeken met de knop met het vergrootglas.

0 Reactie(s) op: Adobe Scan: scannen met je smartphone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.