Movienizer 3.0.1

Door: evi-maquoi | 23 februari 2010 09:52

Review

Er bestaan heel wat verschillende pakketten om uw filmcollectie te beheren. Toch zijn er maar weinig programma’s gelinkt zijn aan een behoorlijke database. Movienizer 3.0.1 kan niet tippen aan Movie Label, maar het programma bevat toch enkele noemenswaardige mogelijkheden.

Movienizer maakt gebruik van een verzameling uitgebreide filmdatabases waaronder IMDB, MovieMeter, DVD Empire en All Movie. U kunt op verschillende manieren films én tv-series toevoegen aan uw collectie. De eenvoudigste manier is op basis van de titel. Het doet er niet toe of u een spelfout maakt, Movienizer weet in de meeste gevallen wel wat u bedoelt. U ziet meestal een cover, de namen van de regisseur en acteurs, een synopsis, releasedatum enzovoort. Uiteraard kunt u zoveel informatie toevoegen als u zelf wil. Bovendien kunt u ook per film aanvinken of u de titel al bekeken hebt en op welk type drager u de film bezit (dvd, Blu-Ray, VHS, enzovoort). Aan de hand van een sterrenclassificatie kunt u uw films erg snel van een waardering voorzien.

Plug-ins

Zodra u een mooie collectie hebt aangemaakt, kunt u die afdrukken, filteren op basis van medium, locatie, type film of bekeken of niet bekeken. Het is eveneens mogelijk om een ‘whish list’, rapport of statistiekenpagina te maken. Een uitleenfunctie bevat het pakket helaas niet. Hebt u al een filmcollectie gemaakt in EMDB, Ant Film Catalogus of All My Movies? Geen probleem. Movienizer heeft plug-ins beschikbaar waarmee u films uit andere programma’s kunt importeren.

De interface is niet echt gelikt, maar de functionaliteiten van Movienizer zijn behoorlijk uitgebreid.

Movienizer 3.0.1

Prijs $ 39,95 (ca. 30 euro)

Taal Nederlands

Medium 8,2 MB download

Proefversie Maximaal 50 films

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 7/10

Pluspunten

Nederlands

Ook films van eigen bodem in database

Ook tv-series

Plug-ins om te importeren uit andere software

Minpunten

Trage zoekfunctie

Zoekfunctie op basis van barcode werkt niet goed

0 Reactie(s) op: Movienizer 3.0.1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.