Next: De eenvoudigste manier om uitgaven bij te houden

Door: robin-smit | 08 oktober 2013 14:05

Review

Een van de vervelende dingen aan geld is dat je het doorgaans maar een keer kan uitgeven. Dit betekent dat het vaak nodig is om keuzes te maken wanneer het aankomt op het uitgeven ervan. Met Next - Expense Tracking wordt dit nu iets eenvoudiger.

Prijs: € 1,79

Beschikbaar voor: iPhone

Download Next - Expense Tracking in de App Store

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Eenvoudig
  • Laagdrempelig
  • Minpunten
  • Mist functionaliteit

Next - Expense Tracking is een app waarmee je jouw uitgaven kan bijhouden. Om dit zo eenvoudig mogelijk te maken, krijg je in de app de beschikking over een tabblad met categorieën. Deze categorieën zijn overzichtelijk gemaakt door het gebruik van duidelijke iconen. Door een van deze iconen te selecteren, is het mogelijk om een uitgave binnen deze categorie in te voeren. Next zal vervolgens al deze uitgaven per categorie bij elkaar optellen en je zo inzicht geven in jouw totale uitgaven en de uitgaven per categorie.

Wat Next kenmerkt is dat de app er bijzonder elegant uit ziet en hierdoor ook erg fijn in het gebruik is. Ook is de app, in tegenstelling tot vergelijkbare apps, erg eenvoudig gehouden. Zo kan je met een enkele beweging het scherm voor je krijgen dat je op dat moment zoekt. Hiermee is Next een van de eerste apps die het echt mogelijk maakt om even snel een uitgave in te voeren. Vaak merk ik dat dit bij vergelijkbare apps zodanig veel tijd inneemt dat er behoorlijk wat discipline voor nodig is om werkelijk alle uitgaven in te voeren. Bij Next is dit dus niet het geval.

Dit grote voordeel aan Next is echter ook gelijk de achilleshiel van de app. Zo biedt de app je bijvoorbeeld niet de mogelijkheid om overzichten af te drukken, virtuele rekeningsaldo's bij te houden of diepere analyses over jouw uitgaven op te vragen. Apps zoals MoneyWiz en MoneyBook bieden je deze functionaliteit wel. Ik denk dat je daarom voor jezelf zult moeten nagaan wat je precies zoekt in een app voor het bijhouden van jouw uitgaven. Wil je eenvoud dan is Next absoluut het beste dat er op dit moment te krijgen is. Wie echter iets meer inzicht wil hebben doet er niet verkeerd aan om even verder te kijken.

Conclusie

Next - Expense Tracking is een fijne app voor het bijhouden van jouw uitgaven. De app is eenvoudig en daardoor erg snel in het gebruik. Dit zorgt ervoor dat de drempel voor het invoeren van uitgaven erg laag is. Helaas heeft dit wel effect op de functionaliteit van de app. Zo zul je het bij Next- Expense Tracking moeten doen zonder virtuele rekeningen en de mogelijkheid om overzichten af te drukken.

0 Reactie(s) op: Next: De eenvoudigste manier om uitgaven bij te houden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.