Nintendo halveert verlies ondanks tegenvallende verkoop 3DS

Door: Elmar Rekers | 24 oktober 2012 12:45

Nieuws

Nintendo heeft in de eerste helft van 2012 een verlies gedraaid van ongeveer 270 miljoen euro, aanzienlijk minder dan het verlies van 560 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Toch ziet het bedrijf zich genoodzaakt de prognose voor heel 2012 naar beneden bij te stellen.

Aanvankelijk voorspelde Nintendo in 2012 een winst te gaan draaien van 192 miljoen euro, maar dit is woensdag flink bijgesteld naar zo'n 68 miljoen euro. In 2012 denkt Nintendo nu een totaal van 17,5 miljoen 3DS-consoles te kunnen verkopen, 5 procent minder dan aanvankelijk werd verwacht.

De Japanse game-maker laat weten dat er inmiddels wereldwijd 22 miljoen stuks van de 3DS zijn verkocht en dat de teller van de Wii op 97,2 miljoen staat. Volgens Nintendo zijn de tegenvallende resultaten van 2012 ook deels te wijten aan het feit dat veel gamers de aanschaf van een nieuwe console uitstellen tot de Wii U verschijnt.

Wii U

De nieuwe Wii U-console van Nintendo krijgt eind november een release. Nintendo verwacht veel van deze nieuwe spelmachine, want voor 31 maart 2013 moet het systeem 5,5 miljoen keer over de toonbank gaan. De Wii U belooft nieuwe spel-ervaringen mogelijk te maken doordat het systeem geleverd wordt met een tablet-achtige controller.

De Wii U komt op 30 november beschikbaar in Nederland. Voor het Basic Pack zal zo'n 300 euro betaald moeten worden, waar het Premium Pack voor 350 euro van de hand gaat.

0 Reactie(s) op: Nintendo halveert verlies ondanks tegenvallende verkoop 3DS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.