Nintendo ziet verkoop Wii instorten

Door: Elmar Rekers | 25 juli 2012 12:01

Nieuws

Nintendo heeft het afgelopen kwartaal slechts 710.000 Wii-consoles verkocht. Een jaar eerder werden er in het eerste kwartaal van het fiscale jaar nog 1,56 miljoen units verkocht. Dat blijkt uit de financiële resultaten die de Japanse spellenmaker woensdag presenteerde.

De halvering van het aantal verkochte Wii's wordt gedeeltelijk goedgemaakt door de 3DS. De handheld ging tussen 1 april en 30 juni maar liefst 1,86 miljoen keer over de toonbank. Ruim een verdubbeling van de 710.000 die er een jaar eerder werden verkocht in het eerste kwartaal van Nintendo's boekjaar. De DS werd nog 540.000 keer verkocht.

Verlies

Zoals al werd verwacht heeft Nintendo het afgelopen kwartaal wederom verlies gedraaid. In totaal 17,2 miljard yen (182 miljoen euro). Een jaar eerder was dit echter nog 25,5 miljard yen (270 miljoen euro). De lancering van de Wii U-console later dit jaar moet Nintendo weer in de positieve cijfers trekken.

Ook wist Nintendo woensdag enkele indrukwekkende cijfers te presenteren rond de totale hoeveelheid verkochte software. Zo zijn er voor de Wii in totaal 827 miljoen games verkocht en loopt de DS, met 908 miljoen games, richting de 1 miljard verkochte spellen. Voor de 3DS gingen er tot op heden 52 miljoen games van de hand.

Consoles verkopen

Ondanks de ingezakte Wii-verkoop stelt Nintendo de verwachtingen voor fiscaal 2013 niet naar beneden bij. Het bedrijf denkt nog altijd dat er 10,5 miljoen Wii's verkocht zullen worden. Daarnaast verwacht Nintendo dat er 2,5 miljoen DS-systemen over de toonbank gaan en 18,5 miljoen 3DS-consoles.

0 Reactie(s) op: Nintendo ziet verkoop Wii instorten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.