Olive Media zet crowdfunding in voor ‘all-in-one' muziekspeler

© PXimport

Olive Media zet crowdfunding in voor ‘all-in-one' muziekspeler

Geplaatst: 12 december 2012 - 13:39

Aangepast: 16 november 2022 - 10:09

Elmar Rekers

Olive Media heeft woensdag de Olive ONE aangekondigd. Volgens de Amerikaanse fabrikant betreft het hier de eerste all-in-one muziekspeler ter wereld. Middels crowdfunding hoopt men de financiële middelen bijeen te krijgen.

De ronde Olive ONE beschikt over een 7 inch LCD-touchscreen en belooft een centrale hub te worden voor alle muziek die zich op computers binnen het netwerk bevindt. Ook worden streaming diensten als Spotify en Pandora ondersteund, en is er een YouTube-app aanwezig. De Olive ONE kan op bestaande speakers worden aangesloten.

Crowdfunding

“Deze speler garandeert een hoge geluidskwaliteit voor audiofielen”, aldus de fabrikant. Om het apparaat aan te sturen kan onder meer een app geïnstalleerd worden op de iPhone of een Android-smartphone. Om de benodigde financiële middelen bijeen te krijgen heeft Olive Media zich tot crowdfunding-website Indiegogo.com gericht. Op het moment van schrijven is er ruim 37.000 dollar binnengehaald. Olive heeft nog 52 dagen om het totaal van 200.000 dollar op te halen.

Olive Media verwacht dat de ONE in de zomer van 2013 gelanceerd zal worden. De prijzen starten bij 399 dollar. Voor versies met een ingebouwde harde schijf moet een meerprijs betaald worden: 499 dollar voor 1TB geheugen en 599 voor 2TB geheugen. In het voorjaar van 2013 zal de SDK voor ontwikkelaars beschikbaar komen voor het ontwikkelen van apps.

[youtube]ddqw6BmKQok[/youtube]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten