Online agenda met Tibu

Door: evi-maquoi | 15 februari 2010 14:34

Review

Een klassieke, papieren agenda mag dan wel overzichtelijk zijn, een online agenda biedt veel meer. Met de nieuwe dienst Tibu.nl beheert u uw afspraken, vraagt u routes en weersverachtingen op, verstuurt u herinneringen per e-mail of sms, en deelt u uw agenda met andere Tibu-gebruikers.

Nadat u zich gratis geregistreerd hebt, kunt u dankzij de eenvoudige startwizard bestaande elektronische agenda’s importeren, contactpersonen toevoegen of uw profielgegevens verder aanvullen. Tibu kan overweg met de meeste kalendergegevens van onder andere Microsoft Outlook, Windows Calendar, Apple iCal, Google Calendar en Lotus Notes. Contactgegevens kunt u importeren uit de sociale netwerken Twitter, Hyves en LinkedIn of de webmaildiensten Hotmail, Gmail, Yahoo! en MobileMe. Deze importfuncties maken het overstappen van een andere online kalender erg eenvoudig en laagdrempelig.

Dankzij de startwizard kunt u in enkele minuten heel wat bestaande gegevens importeren.

Afspraken maken

Tibu is erg gebruiksvriendelijk. Nieuwe afspraken maken is ontzettend eenvoudig. U klikt gewoon op een tijdstip naar keuze in uw agenda en kunt vervolgens zoveel data invoeren als u zelf wenst: onderwerp, locatie, andere deelnemers, soort afspraak (zakelijk, persoonlijk, verjaardag, etc.), start- en eindtijd, extra nota’s enzovoorts. Terugkerende afspraken kunt u in een handomdraai instellen en ook een reminder toevoegen is erg eenvoudig. Indien u de exacte locatie opgeeft, is het zelfs mogelijk om onmiddellijk de weersverwachtingen op te vragen of een route uit te stippelen.

Dankzij de verschillende agendaweergaven (dag, week, maand en tijdsbalk) krijgt u een overzichtelijk schema van uw afspraken. Navigeren naar andere data is erg eenvoudig en dankzij Google Maps krijgt u zelfs een mooi overzicht van de verschillende locaties van uw afspraken.

U bepaalt helemaal zelf hoeveel informatie u invult.

Berichten

Naast het beheren van uw agenda kunt u met Tibu ook berichten versturen naar andere Tibu-gebruikers om ze bijvoorbeeld op de hoogte te stellen van een bepaalde afspraak. Helaas is het niet mogelijk om een bericht te versturen naar iemand die Tibu niet gebruikt. In dit geval kunt u echter wel een sms sturen, maar dat is niet gratis.

Om berichten te versturen naar andere contactpersonen of om zelf reminders te ontvangen hebt u Tibu Credits nodig. U kunt 10 credits aanschaffen met uw (mobiele) telefoon voor 1,30 euro of een pakket van 80, 175 of 280 credits via iDEAL voor 9,95, 19,95 of 29,95 euro. Het versturen van een gewoon sms’je kost 1 credit, voor een agendareminder betaalt u 1,5 credit en voor een uitgebreide berichtnotificatie hebt u 3 credits nodig.

Tibu zit goed in elkaar en beschikt over heel wat interessante functies. De beveiliging zou wel wat beter kunnen, want Tibu werkt niet via een beveiligde https-pagina. Alhoewel de aanmeldingspagina wel via https versleuteld is, ontbreekt deze beveiliging bij de agenda zelf. Eerder merkte we iets vergelijkbaars op bij Google Docs en Calendar, maar daar is het altijd nog mogelijk om handmatig te zorgen dat u via https navigeert.

De grootste tekortkoming van Tibu is echter dat u geen (gratis) berichten kunt versturen naar mensen die de dienst niet gebruiken. Als de makers dit mogelijk zouden maken, wordt Tibu een uitstekende online organizer.

Via een betalende sms-dienst kunt u andere gebruikers op de hoogte brengen van een afspraak.

Tibu

Prijs Gratis; Tibu Credits: 10 voor € 1,30 via mobiel of 80 voor € 9,95 via iDEAL

Taal Nederlands

Maker Tibu

Oordeel 7/10

Pluspunten

Importeermogelijkheden

Frisse interface

Gebruiksvriendelijk

Weersverwachtingen en routeplanner

Minpunten

Herinneringen ontvangen per sms is duur

Enkel berichten sturen naar Tibu-gebruikers

Geen https

0 Reactie(s) op: Online agenda met Tibu

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.