Online data veilig met Backupify.com

Door: onno-karman | 22 april 2010 16:41

How To

Het is heel verstandig om uw belangrijke documenten ook op te slaan op bijvoorbeeld Google Documenten of Windows Live SkyDrive. Tegenwoordig doen we echter steeds meer via sociale media zoals Twitter, Facebook en Hyves. Stel dat uw account gehackt of verwijderd wordt? Dan kunt u in één klap een belangrijk deel van uw online leven kwijtraken. Gelukkig is er Backupify, waarmee u ook uw sociale media kunt back-uppen.

1. Werking Backupify

De slogan van Backupify, ‘secure your online life’ geeft al precies weer waar de dienst voor bedoeld is: het veiligstellen van uw online leven. Maar waarom zou u data die al online staat, nogmaals ergens anders online opslaan? Het antwoord op deze vraag is eenvoudig: uw online data is belangrijk en in het geval dat uw account bij bijvoorbeeld Facebook of Twitter gehackt wordt, of zelfs verwijderd, wat dan? Dan kunt u zo alles kwijt zijn. Maakt u wel eens een back-up van op uw computer? Waarschijnlijk niet. En ook als iemand besluit om Facebook op te zeggen, dan hebt u ook geen toegang meer tot de foto’s die hij of zij met u deelde. Met de online dienst Backupify kunt u een dagelijkse of wekelijkse back-up maken. Backupify maakt voor de dataopslag gebruik van het uitermate betrouwbare Amazon S3. De kans dat het zowel bij bijvoorbeeld Flickr en Amazon misgaat is verwaarloosbaar.

Met Backupify kunt u een online back-up maken van uw belangrijke data op bijvoorbeeld Flickr.com. En het aantal diensten wordt steeds uitgebreid!

2. Aanmelden voor Backupify

De oprichters van Backupify waren lange tijd van plan om er alleen een betaalde dienst van te maken. Maar sinds half april heeft men besloten om ook een gratis account te behouden, want “online opslag is zo goedkoop, dat het niet opweegt tegen de marketingkosten”. Kortom: u krijgt 2 GB gratis opslagruimte, zodat u de dienst uitgebreid kunt testen. Per dienst kunt u één account instellen. Wanneer u tevreden bent, kunt u altijd nog besluiten om te upgraden naar een betaald account. U kunt zich dus gratis aanmelden, ga naar www.backupify.com en klik rechtsboven op Sign Up. Vul uw naam, e-mailadres in en kies een sterk wachtwoord. Ga akkoord met de voorwaarden en klik op de knop Sign Up. In het volgende scherm kunt u eventueel andere mensen vertellen over deze dienst. Maar u kunt ook gewoon op Skip klikken om door te gaan. U ontvangt nu van Backupify een e-mail met een link. Klik hierop om uw aanmelding te bevestigen.

U kunt een gratis account krijgen bij Backupify, zodat u de dienst uitgebreid kunt testen.

3. Aan de slag

Wanneer u uw account bevestigd hebt, komt u in het scherm My Settings. Zoals u ziet, zijn er al heel wat diensten beschikbaar. Ook zijn er een flink aantal diensten in bèta en helemaal onderaan ziet u de diensten die binnenkort toegevoegd zullen worden. U kunt de verschillende diensten instellen door steeds op Manage te klikken. Wanneer u bijvoorbeeld Twitter toe wilt voegen, klikt u eerst op Manage achter Twitter. Rechts klikt u vervolgens op Twitter Authenticatication. U wordt hierna automatisch even doorverwezen naar Twitter.com, waar u inlogt met uw accountgegevens. Klik op Allow om Backupify toegang te verlenen tot uw account. Hierna komt u automatisch weer terug op de My Settings-pagina van Backupify. Als u alle diensten die u wilt back-uppen hebt toegevoegd, kunt u uitloggen. De eerste back-up wordt binnen 48 uur gemaakt, daarna elke dag. En u ontvangt hier iedere keer een bevestiging van per e-mail. Wilt u uw data achteraf bekijken, dan logt u in en klikt u op Archives.

Afhankelijk van de dienst, logt u in of wordt u automatisch doorverwezen naar de website in kwestie om de toegang tot uw gegevens te autoriseren.

0 Reactie(s) op: Online data veilig met Backupify.com

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.