Aan afdrukdiensten voor fotoboeken is er tegenwoordig geen gebrek. Van deze concurrentieslag wordt de consument alsmaar beter, al was het alleen al omdat de verschillende merken voortdurend met originele ideeën komen. Bij Photobox is dat bijvoorbeeld het leuke kookboek en enkele charmerende babyboeken. Wij lieten een test maken van fotoboek A4 type Prestige, van 100 pagina’s, afgewerkt met glanzende omslag en bijbehorende hoes.

Bij ieder type fotoboek hebt u de keuze uit een massa thema’s. Die thema’s besparen niet alleen ontwerptijd, ze werken tegelijk inspirerend. Zo is er het ABC-portret waar u op iedere pagina bij iedere sierletter iets leuks kunt noteren over een bepaald persoon, of het familiekookboek waar u gezinskiekjes naast de afbeeldingen van klassiekers uit de huiskeuken presenteert.

© PXimport

Eerst de gewenste foto’s selecteren en rangschikken.

Bewerkingsmogelijkheden

Het samenstellen gebeurt in drie stappen: u kiest een covermodel, voegt foto’s toe en werkt het boek af met bijkomende pagina’s of een andere indeling. Photobox werkt niet met een programma dat u eerst moet downloaden zodat u lokaal het fotoboek kunt samenstellen. Deze keuze maakt dat alles iets trager verloopt binnen de browser.

Dit heeft ook zijn gevolgen voor de bewerkingsmogelijkheden en die zijn wat beperkt. Bovendien is het schermpje waarop u de bewerkingen uitvoert naar ons gevoel te klein. Zelfs toen we een preview opvroegen was het niet mogelijk om echt groot in te zoomen. Er is een zoom-knop maar die vergroot niet genoeg om te zien of een foto scherp is. Dat is ook de reden waarom we pas merkten dat bepaalde foto’s niet scherp genoeg waren wanneer we het boek in handen kregen. U kunt dat voorkomen door eerst in een ander programma foto’s afzonderlijk te controleren.

© PXimport

Het maximum zoompercentage is nauwelijks groter dan het miniatuur.

Stijlen aanpassen

Over de kwaliteit van het boek zijn we erg tevreden. De bijgeleverde hoes beschermt de hoogglans van de omslag en geeft het boek echt cachet. Er wordt kwaliteitspapier gebruikt en de kleuren zijn levendig en mooi verzadigd. Het boek heeft een perfecte afwerking en zoals het bij ons werd geleverd kost het 116,55 euro (honderd pagina’s met glanzende kaft plus hoes).

© PXimport

Het resultaat.

Photobox

Taal Nederlands

Download N.v.t.

Systeemeisen Browser, internetverbinding

Maker Photobox

Oordeel 7/10

Pluspunten

Uitstekende kwaliteit en perfecte afwerking

Erg originele en fraai uitgewerkte thema’s

Minpunten

De bewerkingsmogelijkheden vallen tegen

De interface is behoorlijk klein

Enkele richtprijzen

Naar gelang de uitvoering en afwerking kunnen de prijzen verschillen

Fotoboek Prestige XL 28 x 37 cm basisprijs:€64,95; per extra pagina: €1,50

Fotoboek A4 Prestige 22 x 29 cm basisprijs:€39,95: per extra pagina: €0,90

Fotoboek A4 Luxe 21 x 28 cm basisprijs:€29,95; per extra pagina: €0,90

Fotoboek A4 Kookboek 22 x 29 cm basisprijs:€39,95; per extra pagina: €0,90

Fotoboek Prestige Vierkant 22 x 22 cm basisprijs:€28,95;- per extra pagina: €0,90

Fotoboek Design Vierkant 22 x 22 cm basisprijs:€22,95;- per extra pagina: €0,75

Fotoboek Compact 14 x 18 cm basisprijs:€14,95; per extra pagina: €0,50

Fotoboek Mini 7 x 9 cm prijs: €7 (31 foto’s)

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten