Picture2avi

Door: evi-maquoi | 25 februari 2010 09:12

Review

Wilt u uw foto’s een dynamischere look geven? Probeer ze dan te monteren in een filmpje. Dat kan snel en eenvoudig met Picture2Avi. Na het omzetten kunt u het avi-bestand op schijf branden.

Picture2Avi heeft geen overbodige menu’s of verstopte functies. U kunt na de installatie onmiddellijk aan de slag. Allereerst dient u de foto’s te selecteren die u in uw filmpje wenst te gebruiken. U kunt zoveel foto’s toevoegen als u wilt en hoeft niet te letten op de bestandsgrootte. De compatibele bestandsformaten zijn jpg, png, gif en tiff. Wilt u nog snel een foto van uzelf maken met de webcam? Of een scherm-afbeelding toevoegen? Ook dat is mogelijk met één druk op de knop.

Geef vervolgens aan hoe lang uw foto’s in beeld moeten blijven. De tijdsduur kunt u zowel in frames als in seconden en ­milliseconden in­voeren. De gemakkelijkste oplossing is alle beelden even lang te tonen, maar u kunt indien gewenst ook foto per foto een andere tijdsduur meegeven.

In een handomdraai maakt u een mooie fotopresentatie in avi-formaat.

De overgangen van de foto’s kunt u net zoals bij videomontagesoftware zelf instellen. U hebt de keuze uit een drietal verschillende overgangseffecten zonder al te veel toeters en bellen. Bent u helemaal klaar? Stel dan nog snel even de kwaliteit en resolutie in en voeg eventueel een audiobestand (in wav-formaat) toe. Enkele ogenblikken later kunt u van uw videofragment genieten. Brand het snel even op schijf om vanaf de bank te genieten of publiceer het online om te delen met vrienden. Picture2Avi blinkt uit door de gebruiksvriendelijkheid. Het is echter jammer dat u geen tekst zoals een titelblad of onderschrift kunt toevoegen.

Picture2avi

Freeware

Taal Nederlands

Medium 1,85 MB download

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen Pentium II, 256 MB RAM, 10 MB harde-schijfruimte

Oordeel 7/10

Pluspunten

Nederlands taalpakket beschikbaar

Erg gebruiksvriendelijk

Minpunten

Geen tekst toevoegen

Niet compatibel met mp3-bestanden

0 Reactie(s) op: Picture2avi

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.