Prism Video File Converter

© PXimport

Prism Video File Converter

Geplaatst: 1 juli 2011 - 08:04

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Redactie ID.nl

Wanneer u af en toe een videobestand naar een ander formaat wilt converteren, is het niet zinvol hier een duur programma voor aan te schaffen. Er zijn ook veel gratis conversietooltjes beschikbaar. Een daarvan is Prism Video Converter van het Australische softwarebedrijf NCH.

Evenals het eerder besproken Switch Sound MP3 Converter van NCH, biedt Prism Video Converter een duidelijke en overzichtelijke interface. Het programmaatje is zeer gebruiksvriendelijk, en alles wijst zich eigenlijk vanzelf. Prism kan met een tiental van de meest gangbare videoformaten overweg. Daarnaast biedt het enkele nuttige opties. U kunt bijvoorbeeld een lagere prioriteit aan het conversieproces toekennen, zodat uw overige werkzaamheden op de pc hierdoor niet vertraagd worden.

© PXimport

Prism biedt een duidelijke en overzichtelijke interface.

Uiteraard kunt u van een gratis tooltje dat slechts 486 KB groot is geen professionele kwaliteit op dit gebied verwachten. Toch vielen de resultaten van de verschillende testjes die wij uitvoerden niet tegen. Dus als u af en toe eens een filmpje wilt converteren om het geschikt te maken voor plaatsing op YouTube of om het snel via e-mail te kunnen versturen, dan is Prism wellicht de juiste keuze voor u. Evenals zijn broertje op audiogebied (Switch) heeft Prism een klein minpuntje. Tijdens de installatie wordt er een map in uw startmenu gezet met directe downloadlinks naar allerlei andere software van NCH. Maar uiteraard is het geen enkel probleem om deze map te verwijderen.

© PXimport

Prism Video Converter

Freeware

Taal Engels

Download 486 KB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Maker NCH Software

Oordeel 7/10

Pluspunten

Eenvoudig in gebruik

Duidelijke en overzichtelijke interface

Minpunten

Geen Nederlandse versie beschikbaar

Installeert veel directe downloadlinks in startmenu

 

© PXimport

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten